|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Yazar | |
Siddartha ![]() Yönetici ![]() ![]() Söylesem tesiri yok... Kayıt Tarihi: 14 Oca 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2475 |
![]() Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 19:02 |
Bugünkü gazetelerde bir haber vardı. Öncelikle onu aşağıya kopyalayalım...
http://www.hurriyet.com.tr/saglik/8563779.asp?gid=229&sz=9058 Bu ilaçları çocuğunuza vermeyin! İngiltere, aralarında Benylin ve Calpol gibi çok satan ilaçların da bulunduğu iki yaşın altındaki çocuklara verilen 100'den fazla öksürük ve soğuk algınlığı ilacını yan etkileri nedeniyle piyasadan çekme kararı aldı. Daily Mail gazetesinin haberine göre, İlaç Komisyonu ülkede 5 çocuğun ölmesi ve 100'den fazla ilaca bağlı yan etkinin görülmesi üzerine böyle bir karar aldı. Dünden itibaren ilaçların iki yaşın altındaki çocuklara satışına kesin yasak getirildi. Bu yaşın üzerindeki çocuklara ise ancak reçeteyle verilebilecek. Özellikle ilaçlarda yıllardır kullanılan 12 ayrı maddeye dikkat çeken yetkililer, ailelere de bebekleri için parasetamol veya ibuprofen gibi ateş düşürücüler kullanmalarını tavsiye etti. Düzenleyen küçük kanaryam - 31 Eki 2009 Saat 14:56 |
|
![]() |
|
Siddartha ![]() Yönetici ![]() ![]() Söylesem tesiri yok... Kayıt Tarihi: 14 Oca 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2475 |
![]() |
Sitemizin de yazarlarından olan Dr. Kadir Tuğcu'ya sorduk. Cevabını yorumsuz olarak sizlerle paylaşıyorum.
Daha evvelcede muayenehanede konusurken size; "nezle-grip "ilaci ve "oksuruk "suruplarini kesinlikle kullanmayim demistim. Burada bahsi gecen bu tur ilaclardir. Yanliz muhabir arkadas bir "keleklik" yapmis, hem Calpol zararli demis hem altta "parasetamol" kullanin demis. Calpol zaten parasetamol. Orada bir tutarsizlik var, orijinal yaziyi bulmak lazim. Bana kalirsa yasaklanan "Calpol Cold" adli suruptur, bu da zararlidir. Ama sadece Calpol demek biraz bilgi eksikligine girer. Saygilarimla.Dr. Kadir Tugcu |
|
![]() |
|
hilal ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Puanlar: 21029 |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
![]() |
|
ifakat ![]() Kıdemli Moderatör ![]() ![]() "Yağmurun annesi... Çıtır pare mod" Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 9866 |
![]() |
çok teşekkürler az öncede haberlerde izledim
ama her dr gittiğimizde ateşi çıkarsa calpol verin diyor anlamadım gitti
|
|
![]() |
|
duygu ![]() Kıdemli Moderatör ![]() ![]() Dedektifler Odası Başkanı :) Kayıt Tarihi: 20 Mar 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 7000 |
![]() |
O tutarsızlığı ben de farketmiştim.
Aydınlattığınız için teşekkürler Haluk Bey.
Yazıyı okurken sanki Kadir Bey'i duyar gibi oldum.
Doktorumuza saygılar...
|
|
![]() |
|
fatoş ![]() Pırlanta Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2007 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 15446 |
![]() |
Haluk Bey teşekkürler
![]() ![]() ![]() Düzenleyen fatoş - 28 Mar 2008 Saat 20:38 |
|
![]() |
|
yasemin ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 70718 |
![]() |
tesekkurler bende butun haberlerde dinledim
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
sengul ![]() Pırlanta Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kas 2007 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 10040 |
![]() |
o haberi bende dinledim, şaşırdım tutarsızlığa...
![]() Haluk Bey ve Kadir Bey çok teşekürler..
|
|
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında. Küçük olabilirler ama onlar da birey birey. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|