Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çene altında şişlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇene altında şişlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çene altında şişlik
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2017 Saat 18:31
Hocam merhaba. Size geçen hafta da yazmıştım. 8 yaşındaki oğlumun sol çene altında bir kaç gün içinde yumurta boyutuna gelen ağrılı bir şişlik oluştu. Sizin tavsiyeniz üzerine geçen çarşamba augmentin es600 başladık. 1 hafta oldu ilaç bitmek üzere ancak ne ağrıda ne de şişlikte herhangi bir gerileme olmadı. Hatta şişliğin büyüdüğünü bile söylemek mümkün. O bölge ateşli ve dokundurtmayacak kadar da ağrılı. Dokunmazken de ağrılı.
Geçen cuma günü doktora goturduk, kan testi ve usg yapıldı. Kan sonuçlarını yarın alacağız usg sonuçları ise şöyle.
HER İKİ PAROTİS VE SUBMANDİBULAR BEZİN BOYUTLARI VE PARANKİM EKOJENİTLERİ NORMALDİR. DUKTAL EKTAZİ VEYA TAŞ İLE UYUMLU GÖRÜNÜM SAPTANMAMIŞTIR.
TİROİD BEZİNİN BOYUTLARI NORMAL OLUP, PARANKİMİ HOMOJEN EKO YAPISINDADIR. TİROİD BEZİNDE NET DEMARKE KİSTİK YA DA SOLİD NODÜLER LEZYON SAPTANMADI.
BOYUNDA BİLATERAL, BÜYÜKLÜKLERİ SOL SUBMANDİBULAR ALANDA 25X19MM BOYUTUNDA VE SOL ÜST SERVİKAL ZİNCİRDE 23X13 BOYUTUNDA ÖLÇÜLEN, BAZILARININ HİLUSU NET OLARAK SEÇİLEMEYEN ÇOK SAYIDA LENF NODU MEVCUTTUR.
Hocam sizin fikirleriniz bizler için çok değerli. Yarın tekrar doktor kontrolümüz var. Yol haritamız ne olmalı. Doktora özel olarak sormam gereken bir soru, istemem gereken bir ilaç veya bir tetkik var mıdır. 
Çok endişeli ve ne yapacağını, ne düşüneceğini bilemeyen bir anneyim. Oğlumun keyfi yok, iştahı yok, ağrısı çok var. Antibiyotik ne zaman fayda edecek ya da edecek mi, oğlum bu rahatsızlıktan ne zaman kurtulacak.Ne olur bana bir yol gösterin hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119098
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2017 Saat 20:41
Onlarin "Lenf bezi" oldugunu ancak bu kadar TAHLIL ile anlayabildiler ha!!!! Yetenek dedigin boyle olur!!
O lenf bezlerindeki; agri, kizariklik ve hassasiyet kaybolana kadar, antibiyotik gerekir..
SEF suspansiyon250  (surup), gunde 2x2 olcek icirin.. Augme...in'e gerek kalmadi..
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2017 Saat 16:53
Hocam tekrar iyi çalışmalar.
Bugün doktor kontrolümüz vardı. Doktor görür görmez "bu kocaman olmuş, iyice büyümüş, abse yapmış, cerrahi müdahale yapıp almak gerekecek bunu!" tepkisini verdi ve USG istedi.
USG sonucunu yazıyorum:

BOYUNDA SOL SUBMANDİBULAR ALANDA BÜYÜKLÜĞÜ 20X11MM  BOYUTUNDA ÖLÇÜLEN, BAZILARININ YAĞLI HİLUSU NET OLARAK SEÇİLEMEYEN OVAL ŞEKİLLİ LENF NODLARI MEVCUTTUR.

SOL SUBMANDİBULAR ALANDA 24X17MM BOYUTUNDA DÜZGÜN KONTURLU, HİPOEKOİK LEZYON MEVCUTTUR(NEGROTİK LAP?). SOL SUBMANDİBULAR BÖLGEDE LOKALİZE EDİLEN ALANDA CİLT ALTI YUMUŞAK DOKUDA ÖDEM İLE UYUMLU EKOJENİTE ARTIŞI MEVCUTTUR.

USG doktoru diş ile ilgili bir durum olabileceğini ve bir de diş hekiminin görmesinde fayda olacağını söyledi. Herhangi bir büyümenin de söz konusu olmadığını belirtti.
Diş hekimine de gitse antibiyotik tedaviye devam edileceğini, ona rağmen düzelme olmazsa cerrahi müdahale gerekebileceğini de ekledi.

Kan sonuçlarımızda herhangi bir sıkıntılı duruma rastlanmadı. Şiş olan bölgenin ateşini ölçtü ve 38,5 çıktı.Bu sonuçlara göre doktor hanım MACROL(günde 2 kez) ve ZIMMAX (günde 1 kez) yazdı. 1 hafta sonra da tekrar kontrol etmek istedi.

1- Hocam oğlumun ağrısında ve hassasiyetinde 2 gündür azalma söz konusu, evet şişlikte görünürde bir değişiklik yok ama genel durumunda iyileşme olduğunu gözlemliyorum. Bu düzelme sürecine girdiğimizi gösterir mi? 

2-Aklıma bir sürü kötü şey geliyor, şişlik 1 haftada küçülmeyince başka şeylerden şüphelenilir vs. gibi yazılar okudum. Doktorun yazdığı negrotik lap ifadesi de kötü bir anlama  mı geliyor, fazla bişey yiyemediği için ağrısndan biraz da kilo kaybetmiş olabilir. Korkuyorum hocam Cry

3- Siz SEF şurup önermiştiniz. Doktorun yazdığı antibiyotiklerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Çünkü antibiyotikleri reçetesiz alamıyoruz eczanelerden ve dolayısıyla sizin önerdiğiniz ilacı almak bu anlamda zor. Ama  doktorun yazdığı antibiyotikleri kullanmayın SEF şurup kullanın diyorsanız da elbette elimden geleni yapıp o ilacı almaya çalışacağım.

USG ve ilaçlarla ilgili yorumlarınızı bekliyor, değerli vaktinizi ayırdığınız için de teşekkür ediyorum.

Düzenleyen efthalia - 15 Mar 2017 Saat 19:38
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2017 Saat 20:03
Neticede; Augmentin ve benzerleri HARICI, daha kuvvetli bir Antibiyotik gerekiyor.
Sef yerine, o ikili antibiyotigi kullanin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Mar 2017 Saat 20:10
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2017 Saat 20:22
Tamam hocam teşekkür ediyorum. 
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2017 Saat 15:01
Hocam dün tekrar USG yapıldı.  Sonuçlar şöyle:
Sol submandibular alanda 15x13mm boyutunda düzgün konturlu hipoekoik lezyon mevcuttur. (Negrotik lap?) Önceki USG ile karsilastirildiginda boyutları azalmıştır.  Ayrıca bilateral submandibular alan ve üst servikal zincirde büyüğü solda 17x8mm boyutunda birkaç adet benign karakterde lenf modu ızlemistir.

Hocam özet olarak bir kutu Augmentin kullanmistik. Fayda etmeyince Macrol ve zimaks birlikte kullanmistik. Bunun üzerine su anda ağrı ve hassasiyet tamamen geçti.  Keyfi Yerinde. Yemeklerini gayet iyi yiyebiliyor. Biraz öksürük var şu anda sadece. Bir de küçük ve oldukça sert bir şişlik kaldı.  Zaten şişligin sert olması doktoru biraz endiselendirdi. Ama USG doktoru demek enfeksiyona bağlıymis ki antibiyotik tedavisine cevap verdi diye yorumladı. Şu anda herhangi bir ilaç kullanmiyoruz. 

Sisligin tamamen inmemesi ve sert olması sorun olur mu Hocam. Ilac tedavisine devam etmeli miyiz yoksa böyle beklemede mi kalalim? Sizin değerli yorumlarınızı bekliyorum hocam. Teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2017 Saat 19:58
Tedavi sonucu:  KUCULUR VE SERTLESIR.....  O sert kitlenin yokolmasi; 1-2 ay alacak.
Gunumuz doktorlari; artik hastalara el surmedikleri icin, elle muayene edemedikleri satihlardaki Lenf bezi
icin bile US isteyecek kadar ZAVALLILARDIR...
Ben; sadece elle muayene ile bile, o iki US sonucunu soyleyebilirdim..
Ama tabii, maksat baska!!! 
Tedaviye devam etmenin bir anlami yok..
SADECE; agri ve ani buyume olursa, tekrar baslanirki, bu durum benim hicbir hastamda olmadi..
Gecmis olsun...

Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2017 Saat 11:32
Hocam o kadar haklısınız ki. Doktora gittiğimizde, dediginiz gibi elle muayene etmeye bile korktu. Ayy bu çok sert üniversite hastanesine sevk edelim sizi dedi. Yani sizin söylediğiniz bu basit küçülme ve sertleşme meselesinden bihaber oluşu gerçekten inanılır gibi değil.  
Ben ve bu forumdaki bir çok hanim SAYENİZDE birçok günümüz doktorundan daha fazla bilgi sahibiyiz diye düşünüyorum.  Siz olmasaydiniz şu anda üniversite hastanelerinde biyopsi yaptırıyor olucaktik.  Allah size uzun ömürler versin hocam. Çok teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.