ÇOCUĞUMA TOMOGRAFİ |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
LAVANYA
Üye Kayıt Tarihi: 31 Eki 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2023 Saat 10:54 |
Hocam merhaba, çocuğum 6 yaşında geçen hafta arkadaşının arkadan üstüne atlaması sonucu yüz üstü beton zemine düştü. İlk gün biraz burun kanaması oldu ertesi gün burnunun orta kısmında morarma yana doğru hafif şişlik oluşunca ben panik oldum ve çocuğu kaptığım gibi acile götürdüm. Maalesef hafta sonuydu ne kendi doktorumuzu aradım ne başka bir hekime görüş sordum Dr. direk tomografiye aldı (Çocuk o gün yedi içti tiyatroya gitti söylememe rağmen hocam)o panikle çektirdim. Yüz için ve kafa için görüntüler var cihaz 128 lik 5-15 yaş dozu seçilmiş 13 saniye toplam. Çekimde yanındaydım cihazın içine girdi cihaz çalıştı, durdu tekrar çalıştı iki kez üst üste çekim mi oldu dediğimde cihaz bölmüştür, tek çekim dediler ama neden durdu çalıştı diyince korkmayın internetin abartması dediler, bir kaç radyologla görüştüm tabi ki savunmaya geçiyorlar gereksiz olsa yapılır mı diye başka bir hekim düşme vakasıyla giderseniz hekim kendini sağlama almak için ister dedi. Olan oldu yaptırmış bulundum ama ne yiyorum ne içiyorum ne çalışabiliyorum nasıl yaptım nasıl bir cahillik ettim diye çocuğum çok x ışınına maruz kalmış mıdır. İlerde riskimiz nedir. il kez çektirdik cihazın durup çalışması üst üstemi yaptılar düşüncesini yarattı bende atamıyorum aklımdan.
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116526 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
GEREKSIZDI!!!
" başka bir hekim düşme vakasıyla giderseniz hekim kendini sağlama almak için ister dedi" Iste bu dusunce tarzina; "Turk doktor kafasi" denir!! 1- Bir kere bu kadar ERKEN safhada hicbir goruntu (Tomo,MR, Rontgen) FIKIR VERMEZ!! Ama maksat; "tamamen duygusal!!" olunca, boyle dolandiriciliklar dogadir! 2- Diyelim ki, kafatasinda catlak veya kanama tesbit edildi, Norolojik araz olmadigi surece; HICBIR SEY YAPILAMAZ!! Yani; Norolojik arazlari olmayan bir cocuga bu tetkiler YAPILMAZ. Bu bir seferlik Tomografi'den bir sey olmaz. Siz esas; HER oksurdugunde Akciger Rontgeni cekilen cocuklarin halini bir dusunun!! Bunlar serefsizin onde gidenleri! Alenen bu rezillikleri yaziyorum, NIYE sikayet etmiyorlar?? Edemezler!! |
|
Glnrkzy
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Kadir Hocam izninizle deneyimim oldu paylaşmak isterim.
Benim çocuğum 6 yaşında kafasını merdivene çarptı. Tomografi çekildi dikiş atıldı. Birşeyi yok denildi. 2 hafta sonunda akşam baş ağrısı başladı. Sabah uyandı ve anı fışkırır tarzda kusmaya başladı. Sonra gözleri şaşı oldu birden. Tekrar hastaneye gittik 4 hastane gezdik. En son göz hastanesine gittik. Orda göz dibi muayenesi yapıldı. Papil ödem tespit edildi. Çapa tıp fakültesine gittik. Mr ile bakıldı. Kafa içi ödem ve damarda tıkanıklık tespit edildi. Bu esnada olan şeyleri söyleyim ailenin dr dikkat etmesi için. Yoğun baş ağrısı, ışığa hassasiyet, ani fışkırır tarzda kusma nabız da düşüş (bunu aile belki farkedemez ama çocuk yorgun oluyor sürekli uyku hali ve tskatsiz, gözlerde şaşılık. Yani şaşılık dan ziyade çocuğun kafası sabit parmak takibi yaparken bir göz sağa tam dönerken diğer göz sabit yerinde kalıp kenara kaymıyor. Çapa da ilk düştüğü zaman çekilen tomografi sonucuna da bakıldı dediğiniz gibi birşey görünmüyor. İlaçlı mr ile tam olarak neresi tıkalı göründü. Çatlak da varmış. Ama çatlaga yapılacak müdahale zaten yok denildi. Ödem atıcı ilaçlar denendi. Sonuç alınmadı. Sonra omur ilikden bir miktar sıvı alınarak hem test için kullanıldı hemde ödemi azaltmak için. Bu tehlikeli bir işlem olduğu için yoğun bakım hazır tutuldu. İşlem yapıldı ama sonuç aynı. En son şant takılmasına karar verildi. Şant için gece 1 saat den uzun bir mr çekildi. Şant için bize navigasyon görevi gorecek bu mr diye açıklama yapıldı. Sabah mr kontrol edilirken damarda açılma fark edildi. Bu esnada kan sulandırıcı almaya devam etti düzenli sıvı ile. Yani alınan sıvı ödemi azaltınca damara olan baskı da azaldı. Böylece iyileşme sürecine girdi. Bunlar toplamda 3 haftayı buldu. Toplam tedavi hastane sonrası 1 yıl. Sizin de dediğiniz gibi nörolojik bir sorun ortaya çıkınca beyin damarlar da bir sorun oluşuyor ve ancak böyle mr ve tomografi de sonuçlar belli oluyor. Biz sürekli takip için mr kullandık. İlaç almak zorunda kaldı evet ama sürekli tomografi den ise kar zarar hesabı yapınca mr daha makul geldi. Şunu ds eklemek isterim ilerleyen dönemde takip için 1 kere mr a girdi ve yine damar tıkalı görüldü. Tekrar acil mr a alınınca damarın açık olduğu görüldü. Bize yapılan açıklama çekimi yapan kişinin doğru acıyı kullanması gerek yoksa böyle yanlış sonuç olabiliyor. Aileye geçmiş olsun. Nacizane paylaşmak istedim süreci
Düzenleyen Glnrkzy - 01 Kas 2023 Saat 12:14 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116526 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Iste AYNEN bu durum olur.
Ilk 48 saat icinde yapilan tetkilerin TAMAMI DOLANDIRICILIKTIR!!! Norolojik araz EN ONEMLI BULGUDUR. Gordugunuz gibi, kafa kemiklerinde kirik olsa bile, (Cokme kirigi haric) bir sey yapilmaz! Niye 2 hafta sonra oldu? Carpma sonucu kafatasi icindeki beyin, one-arkaya (veya saga-sola) silkelenince, bazi damarlarin bir kismi beyine, bir kismi kemige yapisik oldugundan koparlar ve sizma seklinde kanama olur. Bir muddet sonra, bu kan pihtilasir ve bu pihti etrafindan su cekerek sislmeye baslar ve yaptigi tazyik ile sikayetler olusur. Gecmis olsun. Düzenleyen Siddartha - 26 Şub 2024 Saat 14:22 |
|
iremözy
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 27 Oca 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 156 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
.
Düzenleyen iremözy - 26 Şub 2024 Saat 17:36 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|