Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Tanışma / Muhabbet > İl il anneler ve anne adayları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çocuk Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çocuk Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mervekeskinn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Mar 2020
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervekeskinn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çocuk Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz
    Gönderim Zamanı: 20 Mar 2020 Saat 02:48
Arkadaşlar herkese merhaba. Ben 8 aylık hamileyim, bir kız bebeğim olacak yakında :) İlk kez anne olacağım için çok heyecanlıyım açıkçası. Bunun yanı sıra çokta endişeliyim. Bebeğime her şeyin en iyisini en sağlıklı olanını almak istiyorum. Mesela ilk altı ay anne sütü dışında ne yiyip içmeli, günlük ne kadar uyumalı, giysileri pamuklu mu olmalı naylonlu mu olmalı veya bebeğimin 
ilk adım ayakkabıları nasıl olmalı? takdir edersiniz ki acemi bir anneyim ve görüşleriniz benim için oldukça önemli.. Konuyla ilgili kısa bir araştırma yaptım, keyifli okumalar diliyorum. yorumlarınızı takip ediyor olacağım...
Çocuk Ayakkabısı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
1. Denemeden ayakkabı almayın: Çocuğunuzun ayakkabıyı denemesi ve ayağını içinde rahat hissetmesi son derece önemli. Bu nedenle çocuğunuzla birlikte alışverişe çıkın ve kesinlikle denetmeden ona ayakkabı almayın.
2. Yazlık çorabını unutmayın: Ayakkabıyı denetirken mutlaka o ayakkabıyla giydirmeyi planladığınız çorapla denemesini sağlayın.
3. Zamanla açılır diye düşünmeyin: Kaliteli ayakkabılar zamanla açılmaz, o nedenle çocuğunuz ayakkabıyı ilk denediği an ayağını rahat hissediyorsa alın.
4. Ayakkabı alışverişi için sabah saatlerini tercih etmeyin: Sabah saatlerinde çocuğunuzun ayaklarında hafif bir şişlik olma ihtimali yüksektir, o nedenle öğleden sonra ayakkabı alışverişine çıkın.
5. Büyük ayağın numarasına göre alın: Çocuk ayaklarının ölçüleri birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle büyük olan ayağın numarasına uygun ayakkabıyı alın.
6. 1 cm boşluk kuralına dikkat edin: Ayakkabının içinde çocuğunuzun parmaklarının rahat etmesi önemlidir. Bu nedenle parmağıyla ayakkabının ön kısmı arasında yaklaşık 1cm’lik bir boşluk olmasına dikkat edin. Ancak bu boşluğu hesaplarken en uzun parmağı dikkate alın; zira çocuğun ayak yapısına göre baş parmağın yanındaki parmak daha uzun olabilir.
7. Ayakkabının satış koşullarına dikkat: Ayakkabıların güneş altında uzun süre kalması, esnemeye neden olacağından açık alanda satılan ve güneşe maruz kalan ayakkabıları almamaya özen gösterin.
8. Temizliği kolay ayakkabılar tercih edin:Alacağınız çocuk ayakkabıları kolay temizlenebilir olması özellikle yaz aylarında son derece önemli. Yazın terleyen ayaklara karşı kolay temizlenen ayakkabılar hayatınızı kolaylaştırabilir.
hiimmerve
Yukarı Dön
yenibirivaar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Ağu 2022
Konum: Eskişehir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yenibirivaar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2022 Saat 09:28
ilk madde bence de çok önemli. denemeden ayakkabı almamak lazım. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.