Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuk felci ve rotarix
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçocuk felci ve rotarix

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mürur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Konu: çocuk felci ve rotarix
    Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 23:25
Merhaba Kadir bey bugün 6 aylık oglumun aşıları için sağlık ocağına gittim. Aynı zamanda rota aşısının 2.dozunu yaptrmak istedim.Daha önce size sormuştum 8. aya kadar yapılabilir demiştiniz.hemsire bi sürü şey okudu nette ve 2 ile 4.ayda olur dedi.ben tabii yinede yapin siz dedim.bu sefer de çocuk felci aşısı da agizdan oluyor o yüzden şimdi rotayı yapalım diğerini 1ay sonra yaparız dedi.Cok uzattım ama bu durumda cocuk felci aşısının ertelenmesinde bi sorun olmaz değil mi? Buarada oğlum 11.3kg ve 71cm boyunda....bu kilo işi nolucak hocam ek gidaya hala başlamadım ama kilo alımı devam...kan ilacı hiç vermedim devam bu şekilde dimi? Cevabınız icin teşekküler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 23:38
Agizdan verilen Cocuk felci asisinin, sizin cocuga zaten 5kurusluk bir hayri yok, zira 5'li karma asilarinin icinde zaten Cocuk felci asisi (IPV) var... Agizdan verilen cocuk felci asisi, asi viruslerinin ortama yayilarak, hastalik yapici "Vahsi Polio Virusunun" o bolgeye yerlesmesini onlemek icindir..
Ayricada, her iki asi ayni anda agizdan verilebilirdi, o hemsirenin hic bir halt bildigi yok..
Kilosu baya fazla.. 71cm boya gore bile; 2.3kg fazla.. Cinsi boyle,pek bir sey yapilabilecegini sanmam..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.