Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok acil (ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok acil (ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ekinçelik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: çok acil (ateş)
    Gönderim Zamanı: 22 Tem 2013 Saat 22:34
hocam oğlum 5 yaş 8 aylık ve fmf hastası perşembe 39ları bulan ateş başladı 3 gün atakmıdır diye bekledik fakat ateş hiç düşmüyor 39 u geçince pazar acile gittik öncelikle baştan ateş başlamadan önce boğazım çok acıyor demişti sonra havlar tarzda bi öksürük ama çok şiddetli eklenmişti tabi larenjit dendi serum verildi decort isteğim üzerine seruma eklendi ve ateş düşmüştü gece öksürük dahada arttı boğza acısı çok kötü gerçekten başını bile kaldıramıyor yapılan tahlilde WBC 7 çıktı buna rağmen crp yüksek çıkınca duocid ant verildi vermedim ama oğlumun ateşinin bugün beşinci günü napmalıyım lütfen bilgi verin
hocam mıd yüksekçıktı ama hgb hct mcv mpv hep düşük ters giden bişimi var oğlum çok kötü görünüyo acil yardım 

Düzenleyen ekinçelik - 22 Tem 2013 Saat 22:56
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2013 Saat 22:36
ayrıca herşey fmf bağlanıyor dün tamamen düşen ateş yeniden 39 larda ben çok zor durumdayım nolur bikere daha acil yardım bekliyorum
eşim acile gidelim diyor ben biliyorumki bu sefer iğneler tahliller sonu gelmiycek ama oğlum fmf oluncada hata yapmaktan çok korkuyorum uzun oldu ama çok bunaldım allah sizden binkere razı olsun ben bu hayatta karşıkıksız yardım hemde böyle bi konuda  ben ilk defasizi  görüyorum  siz cennetlıksiniz çok sağolun

Düzenleyen ekinçelik - 23 Tem 2013 Saat 00:17
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2013 Saat 11:13
WBC'nin 7; ( 7 000) olması, zaten hastalığın, Viral olduğunun işaretidir. Ateşini kafanıza takmayın. CRP herşeyde yükselir. Hiçbir önemi yoktur. Ben 30 sene özel hekimlik yaparken tek bir sefer bile istemedim.
Diğer düşük çıktı dediğiniz değerlere dikkat edin. Bazı namussuz Laboratuvarlar, kasten çocuk değerlerinin yanına erişkin normal değerlerini  yazarak böyle sahtekarlıklar yapıyorlar.
5 yaşta: HGB: 10-15.5 aralığındadır. HTC: %28-42 aralığındadır.
gerekirse, tahlili "scan" edip gönderebilirsiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2013 Saat 11:20
sağolun ama hocam  ben bu durumda ne yapmalıyım larenjitse bi tıkanıklık falan yaşamadık sadeceöksürük ve aşırı boğaz acısı vardı larenjit bu kadar süre ateş yaparmı bal limon devammı etmeliyim

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2013 Saat 12:31

Larenjitler; 3 gece sıkıntılı nefes alma ve "havlar tarzda" öksürük yaparlar. Bu saatten sonra, teşhis yanlış olsa bile fark etmez, Grip gibi ele alın. Serum Fiz. Limonlu bal ve ColdMix kullanın. Hastalık viral olduğundan, 4-5 gün ateş yapması normaldir.Eski maillere bakın.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2013 Saat 16:15
HOCAM ŞİMDİDE AĞZINDA AFTLAR VAR AYRICA OĞLUM İYİCE ZAYIFLADI 112CM 18 KİLO SİPRAKTİN BAŞLAYABİLİRMİYİM İYİLEŞTİKTEN SONRAMI BAŞLAMALIYIM

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2013 Saat 23:29
Hele bir iyileşsin, iştahı düzelmezse, düşünülür.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2013 Saat 00:22
hocam oğlum şimdide ağzındaki aftlardan yiyemiyor 17800  olmuş iyice kilo kaybetti sipraktini denemek istiyorum ama şuanda öksürükde var sizce bir zararı olurmu

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.