Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3414
|
Konu: çok asabi Gönderim Zamanı: 13 Ara 2008 Saat 14:44 |
Merhabalar Özlem Hanım,
11,5 aylık bir oğlum var ve çok sinirli. İstediği şeyleri alamazsa ağlamaya başlıyor. Buna alışmaması için ağladığında asla istediğini yapmıyoruz ama bukezde ısırıyo, saçımızı çekiyo ve tokat atıyo. Hatta bunları dururp dururkende yapıyo bazen. Tepki vermemeye, dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyoruz ama faydası olmuyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz onu nasıl sakinleştirebiliriz ve birşeyi ağlayarak yaptırmaya çalışmasını nasıl engelleyebiliriz???
|
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2008 Saat 14:46 |
Özür dilerim 11,5 değil 10,5 aylık oğlum.
|
|
 |
oykunaz
Altın Üye
Puanlar: 2376
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 12:50 |
aynı durum bizdede var özlem hn.
sürekli sıkmak,ısırmak ve bağırarak istediğini yaptırmaya çalışan bir kızım oldu. benim kızımda 14 aylık
merakla cevabınızı bekliyorum.
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
hepimiz hilalcigiz:)
Puanlar: 1906
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 13:04 |
Özlem Hanım ben de aynı dertten muzdaribim,benim oğlum da 14 aylık,kendi kendine kaşlarını çatmayı öğrenmiş,en ufak bişeyde kaşlarını çatıp elini kaldırıp git diyor bize,bazen sokaktan geçen çocuklara bile bağırıp çağırıyor,eşyalarını asla paylaşmıyor,nasıl davranmalıyız gerçekten?
|
|
 |
oykunaz
Altın Üye
Puanlar: 2376
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 18:18 |
 özlem hn sorumuzu öne alıyım istedim ilginize teşekkürler
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
|
Gönderim Zamanı: 24 Ara 2008 Saat 13:54 |
HaYaL Yazdı:
Merhabalar Özlem Hanım,
11,5 aylık bir oğlum var ve çok sinirli. İstediği şeyleri alamazsa ağlamaya başlıyor. Buna alışmaması için ağladığında asla istediğini yapmıyoruz ama bukezde ısırıyo, saçımızı çekiyo ve tokat atıyo. Hatta bunları dururp dururkende yapıyo bazen. Tepki vermemeye, dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyoruz ama faydası olmuyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz onu nasıl sakinleştirebiliriz ve birşeyi ağlayarak yaptırmaya çalışmasını nasıl engelleyebiliriz??? |
ben birkez daha öne alayım çünkü hala bir çare bulabilmiş değilim 
|
|
 |
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1320
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 20:25 |
birinci yaştan itibaren bu tarz sorunlarla çok sık karşılaşıyoruz. çocuklar kendini ifade etmek için genellikle ağlamak, bağırmak gibi yöntemleri seçiyorlar, saç çekiyor tekme atıyorlar. konuşmaya başlayıp kendilerini ifade etmeye başladıkça bu davranışlar azalıoyr. bu bir süreç ve tamamlanana kadar hayalin belirttiği gibi dikkatini hoşlandığı başka bir şeye çekmeye çalışmak yapılabilecek en iyi şey. paylaşmak için henüz çok küçükler zorlamayın zamanı gelince paylaşacaktır
|
özlem
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 22:26 |
çok teşekkürler özlem hanım ilginize. elimden geldiğinde söylediğiniz gibi yapıyorum geçiçi bir süreçse içim rahatladı. yanlış davranmaktan ve bu halinin devam etmesinden korkuyordum
|
|
 |