Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bilge_nehir
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
|
Konu: Çok korktuk alerjik bir durummuydu? Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2010 Saat 00:28 |
Hocam bu gece 11 suları kızım anne kaşınıyorum dedi tam yer tarif edemiyordu içten anne arka taraftan anne diye yüzünü gösteriyordu.Burnunu sonrada boğazını gösterdi parmağıyla ağzının içini gösteriyordu diliyle boğazını düzeltmeye çalışır gibiydi anne kaşınıyor diye iyice sızlanınca boğazına baktım a diye bağır dedim dilinin arkasında üçgen gibi bir et parçası gibi şişlik ama çok net görünüyordu.Küçük dilin hizasında ama aşağıda yukarı doğru gelen üçgen en az küçük dil kadar belki daha büyüktü.Eşime gösterdim oda görünce acile gittik.Orda kızım anne geçti kaşınma dedi ve gerçektende doktor defalarca baktı ama yoktu hiçbirşey.Bana inanmadı sanırım küçük dildir o öyle gelmiştir vs dedi eşimide çağırıp sordu ama aşağıdan yukarı doğru başka birşeydi kesinlikle ilk kez böyle birşey gördük ve eminim gördüğüme....Sonuç olarak birşey yok rahat edin dedi.Hocam bu neydi şimdi bende kızımda alerjiğiz yine alerjik öksürük var 1 haftadır . Bu ara ventolin aerius bricanyl kullanıyoruz.Başka doktora gitmelimiyiz?Önerileriniz nelerdir?
Teşekkürler....
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118649
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2010 Saat 11:16 |
Allerjik öksürükler, sadece ilkbahar ve sonbaharda olur... Havada hangi çiçeğin bu mevsimde poleni varki, allerjik öksürük başlasın. Zaten ne hikmetse, herkezde "Allerjik öksürük" var, hiç daha "Gripal enfeksiyon" var denildiğini görmedik... Bakalım yuvaya başladığında ne cevherler teşhis edecek bu doktorlar... Şu anda hiçbir hastam, Ventolin, Bricanyl veya Aerius kullanmıyor..Boğazdaki hadise, virütik bir boğaz enfeksiyonunu andırıyor. Virütik enfeksiyonlarda kızartı olmaz, normale yakın bir görünüm vardır. Bana kalırsa, çocuğunuz grip geçiriyor, bu konudaki makalelerimi ve mailleri okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Eyl 2010 Saat 13:01
|
 |
bilge_nehir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2010 Saat 14:05 |
Hocam genelinde mevsim dönümlerinde 13 15 ayından bu yana yaşıyoruz bu durumu eskiden midesi daha hassastı sürekli kusardı hiç ateşi olmuyor bu dönemlerde burun akıntısı da hiç yok.Bu siteye gelmeden önce bile makalelerinizi takip ederdim daha öncelerde de yazıştık size güvenimden direk size sordum.Misal ben de öyledir diye limonlar cold mixler burnunu açık tutmalar denedim ama örneğin cold mix kullandığım gece yastığına 2 damla damlattığımda o gece öksürük nöbetleri o kadar yoğundu ki hiç uyuyamadı.O et parçası sorun değil normaldir derseniz birden kayboldu nereye gitti onu da anlamadım ama size güveniyorum üstünde durmayacağım öyle korktum ki anlatamam nefes bile alamazdı o et büyüse bana öyle geldi yani sağ solda değil tam ortada aşağıdan yukarı yükselen bi et görüntüsü üçgen tahmin edersiniz ne hale geldik.Şimdi sizin söylediklerinizle ilaçlarını kesiyorum soğuk algınlığı olarak değerlendirip genel söylediklerinizi yapacağım.Bir de şu aklıma takılıyor hocam bu her bahar ve sonbaharda olan durumunda arada egzamada eşlik ediyordu birde ateş olmuyor ve bize kesinlikle bulaşmıyor birde süresi uzun oluyor acaba ateşsiz olduğu için mi?
Teşekkürler emekleriniz için çok sağolun..
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 11:23 |
Bu atopik veya allerjik durumların oluşmasında baş etken, soya çekimdir. Böyle bir durumda, bazı olumsuz davranışlar bu allerjilerin ortaya çıkmasına sebep olurlar: 1-Bebeklikte aşırı temiz bakılması, eşyalarının sterilize edilmesi, hiç bakterilerle temasa gelmemesi. 2- Bebeklikte çok sık antibiyotik verilmesi. 3- Anne sütünü az veya hiç almaması. Bu durumda yapmanız gereken, biraz sabırlı olmanız, hastalandığında hemen antibiyotiklere ve nezle / öksürük ilaçlarına sarılmamamız lazımdır. Öksürük, kötü bir şey değildir ve sizin düşmanınız değildir. Öksürük olmazsa, herbir musibet akciğerlere dolabilir ve esas o zaman bu Astımlar, bronşit başlangıçları veya "yaz bronşiti" dedikleri saçmalıklar ortaya çıkmaktadır. Korkacağınız bütün hastalıkların zaten aşıları yapıldığı için artık eskisi gib '70li, '80 li yıllardaki gibi hemen antibiyotiğe sarılmak hiçde uygun olmamaktadır.
|
 |
febaa2
Kıdemli Üye
Puanlar: 1696
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 21:39 |
hocam siz bir harikasınız
mesela şu antibakteriyel sabunlar çoğumuzun evinde var ama bu sabun ve benzeri maddeler aynen sizinde dediğiniz gibi bizi hasta edemeyecek güçte olan bakterileride yok ettiği için bağışıklık sistemimizin çalışmasını engelleyip allerjik bir bünyeye daha yatkın olmamamızı salıyorlar.
bakalım bizim doktorlar kaç yıl sonra sizin yolunuza ulaşabilecekler merak ediyorum doğrusu 
iyiki varsınız
iyi çalışmalar 
|
 |
bilge_nehir
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 22:00 |
Hocam soya çekim kısmı doğrudur.Bebekken hamileliğim dahil hiç sigara dumanı vs maruz kalmadı ve sakınmaya devam ilk yıl yanılmıyorsam 3. ay birde 7 aylıkken 41 derece ateşleri gördüğümüzde kulak enf denildiğinde almıştık antibiyotik ikinci yılda bi ya da ikidir geçen yıl zatürre demişlerdi bu öksürüğümüz çok başımıza iş açtı açıkçası.Eskiden beri mide problemli bir çocuktu 3. kere öksüremezdi asla hemen kusardı şimdi ilk kez midesinin düzelmesinden mutluyuz kusma yok ilk defa şükür yemek yemez bi çocukken eliyle ağzına bişeyler götürür oldu vs.Anne sütü 1.5 yıl aldı 6 ayı sade anne sütü idi.Sterillik konusuna gelince onu bilemiyorum çokta ütülemeler vs yapmamaya özen gösterdim ama ben yapı olarakta önemsiyorum sanırım biraz :( Şimdi öksürüğü özellikle gece sabahlara kadar yatırmıyor birşey kullanayım mı? tekrar başka bir doktora götüreyim mi yoksa haline mi bırakmalıyım ateş vs çıkmadığı müddetçe.Emeklerinize sonsuz teşekkürler mutlu günler dilerim...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2010 Saat 09:42 |
Takip edin, eğer kötüye giderse, o zaman gösterirsiniz..
|
 |