Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - d vitamini ampülü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumd vitamini ampülü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysesinemk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: d vitamini ampülü
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 22:22
Hocam iyi günler iyi bayramlar
forumda okuduğum bir kaç mesajda gördüğüm bir konu ile ilgili sizden bilgi almak istiyorum.
Anladığım kadarıyla kış başlarında bazı aileler tek seferlik d vitamini ampülü içiriyorlar çocuklara bunun sebebi nedir? koruyuculuğu var mıdır? önerir misiniz?her hangi bir yan etki oluşturur mu?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2012 Saat 22:49
bir de çabuk hasta olmaması için vitaglukan diye bir bağışıklık güçlendirici önerdi doktorumuz.(c vitamini ve 1-3 1-6 betaglukan) Bence çok sık değil ama eşim çok sık hasta olduğunu düşündüğü için (sonbahar ve kış ortalama ayda 1, 10 gün civarı süren)bir şey verebilir miyiz dedi bunun üzerine önerdi doktorumuz Toprak da severek içiyor bir zararı olur mu?
koruyucu bir öneriniz olabilir mi?
sürekli ekmek yemek isteyen bir çocuk evimizde çok ekmek tüketilmiyor (istediğinde öğünlerine makarna pilav koyduğumda vicdan azabı yaşamamı engelliyorum böylece) ama bi şekilde ekmek varsa kesinlikle yemek yemiyor ve bir ekmeğe yakın yiyebiliyor, (sabah kahvaltısına bile ekmek koymuyorum krep yapıyorum ki yanınıda bişeyler yesin yoksa sadece ekmek yiyor) bunun için önerebileceğiniz birşeyler var mı bana boş ve çok gereksiz geliyor böyle ekmek tüketimi yanlış mı düşünüyorum bu yönde bir eksikliği olduğu için mi hamur işine bu kadar düşkün daha mı fazla vermeliyim?fissürler oluşuyor bu yüzden de bu tip yedirmemeye çalışıyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2012 Saat 02:40
1-Her gun vitamin icirmek yerine, senede 1 defa, Devit3 icirmek hem kolay ve zahmetsiz, hem ucuzdur.
2-"Bagisikligi guclendirici" diye bir sey yoktur. Ya asi olacaksiniz, yada hastaligi gecireceksiniz. Turkiye gibi bir memelekette, Cvitamini eksikligi biraz zor. Cvitamini; Grip veya kansere karsi sizi korumaz.
3- Bu sekilde ekmek yemesi; siz hirslandirdiginiz, yasakladiginiz veya yaninda cok konustugunuz icin abartiyor olabilir. Bir muddet ekemek gormesin, veya tamamini gormesin, onune 1-2 dilim koyun.   
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2012 Saat 18:14
yanıtlarınız için çok teşekkürler hocam
kafamda tam olarak oturması için istanbulda gün aşırı yarım saat dışarı çıkan bir çocuk için  d vitamini gerekli midir peki?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2012 Saat 04:09
Senede 1 ampul, yeterde artar bile.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.