|
D vitamini |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
iremözy ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Oca 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 156 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 May 2023 Saat 19:35 |
Hocam 18 yasindayım boyum 156 kilom 48 d vitaminim 6.5 ng/ml idi sonra oral damla ile 15e yükseldi hala aşırı mı düşük devit3 kullanmam gerekir mi? Bi de gelişme çağında çok yetersiz beslendim annem 165 babam 178 olmasına rağmen ben 155im bu saatten sonra boyumun uzamasına imkan var mı? Cinsiyetim kız.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118472 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
D vitamin seviyesi: 50-100 arası olması idealdir. 150 sonrası risk başlar.
Hemen 1 ampul Dvit3 için, 1 ay sonra tekrar 1 ampul daha için. Ekim ayında tekrar D vitamin seviyesi ölçtürüp bana yazın.
21 yaş bitene kadar uzama imkanınız var. Bunun için, günde en az 600ml süt/sütlü gıda almanız gerekir. |
|
![]() |
|
iremözy ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Oca 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 156 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben dvit 3 ampulu ictim aileme de aldım onlara da içirdim kardeşime anneme babama hepsine birer ampul ama İnterneti okuyunca korktum yok böbrek yetmezliği yapıyor böbrekte taş yapıyor aileme içirmekle kötü bir şey mi yaptım vicdan azabı çekiyorum şu an
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118472 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Palavra... Sırf doktora gitmeden kullanmayın diye böyle palavra sıkıyorlar.
Ben ve ailem 40 seneden beri kullanıyoruz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 May 2023 Saat 00:34 |
|
![]() |
|
sihaya34 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haz 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yüksek doz alırken K2 vitamini ile birlikte almamız da gerekmiyor değil mi o zaman hocam?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Öyle bir şey YOK. Bu da uydurma bilgi!
K vitamini insanların barsaklarındaki bakteriler tarafından imal edilirler. Dişardan alınmasına gerek yoktur. BİR TEK; yeni doğan bebeklerde barsak içi STERİL olduğu için, bebeklerde görülen Göbek kanamalarını önlemek için kullanılır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|