Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir damlası sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Demir damlası sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tntn35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tntn35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Demir damlası sorunu
    Gönderim Zamanı: 23 May 2025 Saat 02:17
Hocam 4 ay 20 günlük erkek bebegim var.  Dogum kilosu 3120 gram güncel kilo 7400 gram. 4. Ay itibari ile demir ilacı vermemizi söylediler. Ben önce ocean marka microfer isimli demir damlasinj aldım. Icirdigim anda ağzının kenarları ve yüzünde ilacın değdiği neresi varsa  kıpkırmızı oldu. Daha sonra sidefer marka demir damlasını aldım. Onda da aynı sorunu yaşadım.  Şimdi de bestiron marka demir damlasını aldım ancak bu seferde çok gaz yaptı ishal gibi sürekli kıvranıyor kaka yaparken gürültülü  ve ağrılı şekilde yapmaya başladı.  Kakasi aşırı mukuslu hale geldi. Kendisi de huzursuz ve mız miz.  Demir ilaçları dokunuyor. İllaki demir ilacı kullanmak zorundasınız. Kullanmasak  herhangi bir sorun yaşar mıyız?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116952
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2025 Saat 08:40
Bakın!! Yüz bin kere anlattım. Sağlık bakanlığı ve Tıp Fakülteleri'nin tamamındaki Çocuk doktorları son
derecede cahil doktorlardır! 
Bunlar o kadar cahillerdir ki; Yeni doğan bebeklerdeki; "Yeni doğan Fizyolojik anemisi" hakkında hiçbir şey
 bilmezler.
Bir bebek doğduğunda, kanında yüksek miktarlarda HgF cinsi Hemoglobin vardır. VE bu Hgb:15-20g/dL
aralığındadır.
Doğumdan sonra, bu Hgb süratle yıkılır ve yerine HgA cinsi Hemoglobin yapılır.
EĞER bebek, oksijen seviyesinin düşük olduğu,  Himalayaların tepesinde doğdu ise, bu yüksek hemoglobin
 ile hayatına devam eder. Eğer Deniz seviyesinde doğdu ise, bu kadar yüksek hemoglobin'e gerek olmadığı 
için daha fazlası yıkılır ve bebeklerde sarılık olur... Hgb seviyesi de 1-6 aylar arasında; 10g/dL seviyelerine
 iner!
Maalesef koskoca Sağlık bakanlığı'nda bile bunu bilen bir Allahın kulu olmadığı için işte böyle  yeni doğan
 bebeklere salak salak Demir damlaları verirler. 
SAKIN verilen Demir damlalarını kullanmayın. Kandaki serbest demir, mikroplar için "büyüme hormonu"
 gibi etkilidir ve bu yüzden demir alanlarda (erişkinlerde bile) ateşli hastalıklar çok ağır seyrederler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 May 2025 Saat 08:43
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.