Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir eksikliği anemisi teshisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Demir eksikliği anemisi teshisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Derinimm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Derinimm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Demir eksikliği anemisi teshisi
    Gönderim Zamanı: 13 Saat 27 Dakika önce Saat 12:32
Hocam saygılar.kızım 20 aylık kilo 9.boy 81 cm.4 ay önce demir eksikliği anemisi teşhisi ile 2 ay ferro sanol b kullandık.kabiz oldu ara verdim.tekrar tahlil yaptırdım tekrar 2 ay daha kullanmam istendi ve yine kabızlık yaptığı için yarıda kestik.yaklasik 1 ay önce başka bir ilde bir tahlil daha yaptırdım.sonuclar şöyle;
Ferittin:50.7
Demir:   26.0
Demir b:299.0
Hgb      :10.6
Mch      :22.4
Mcv      :71.7
Mchc    :31.3
Hct       :33.9
Wbc     :11.1
Lütfen kusura bakmayın.boyle yazmak zorunda kaldım.gunde 2 ölçek ferrozinc yazdı.
Hocam bir de özel mama verdi doktor.cok zayıf diyor.ama ben kullanmak istemiyorum.zayif olması ne gibi eksiler getirir bize ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117630
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 9 Dakika önce Saat 17:50
2008'den beri anlatıyorum!
 Türkiye'deki çocuk doktorları; "anemi" teşhis edemezler. Zira, çocuk Hgb değerlerinin erişkinlerden farklı
olduğundan haberleri bile yoktur. Anlı şanlı Prof. lar dahi bilmezler.
Çocuğunuzun Hgb değeri yaşına göre normaldir. Sakın demir ilacı vermeyin.
2 kilo eksiği var.
 Doğum kilosunu yazmadığınız için yorum yapamıyorum.

Yukarı Dön
Derinimm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 37
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Derinimm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 37 Dakika önce Saat 21:22
Tamam hocam vermeyeceğim demir ilacını.zaten neredeyse bununla alakalı bütün soru cevaplarınızı okuyup size yazmaya karar verdim iyi ki öyle yapmışım.dogum kilosu 2.950 gr.50 cm.anne sütü alıyor.çok çok iştahsız diyemem sadece sevdiği bikac şey var onları yiyor.farkli tatlara açık değil.meyve hiç yemiyor.ne önerirsiniz hocam?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.