Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir ve  d VİTAMİNİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuDemir ve d VİTAMİNİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2011 Saat 13:43
ben hiç demir almadim, burda verilmiyor ( ezbere verilmiyor yani ) hiç kan testine ihtiyaç duymadi doktorumuz
kizim $u an 3. koftesini yiyor , toplam 5 taneydi buyuk ihtimalle bitirrir tabagini :) kadir bey et yiyen çocukda demire geerek yok diyor

oglumda 2  tane anca yer , yeter
ben etsiz yemek yedirmiorum çocuklara , takintiliyim bu konuda iyimi kotumu bilmiyorum
her turlu çorbaya yemege mutlaka herhangi bi et turu katarim onlarda severek yiyolar Allahtan :)

Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2011 Saat 17:20
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

ben hiç demir almadim, burda verilmiyor ( ezbere verilmiyor yani ) hiç kan testine ihtiyaç duymadi doktorumuz
kizim $u an 3. koftesini yiyor , toplam 5 taneydi buyuk ihtimalle bitirrir tabagini :) kadir bey et yiyen çocukda demire geerek yok diyor

oglumda 2  tane anca yer , yeter
ben etsiz yemek yedirmiorum çocuklara , takintiliyim bu konuda iyimi kotumu bilmiyorum
her turlu çorbaya yemege mutlaka herhangi bi et turu katarim onlarda severek yiyolar Allahtan :)

maşallah...
Anne sütü alan bebeklerde kansızlık çıkabiliyo. ben 6 ay sadece anne sütü vereceğim bu dönem beni düşündürüyor...
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2011 Saat 23:48
şengülcüm ben kızıma bir yaşına kadar d vit kullandım sonrasında bol bol güneşe çıkar demişti doktor onu uyguladım fer.. damla hiç kullanmadım maşallah ek gıdaya geçtiğinde iştahı yerindeydi 7. ayda et ürünlerinden vermeye başlamıştım bir yaşında da kan değerleri çok güzeldi bu damlaya hiç ihtiyaç duymadım
ama oğluma d vit yanında ferrum damlayı çok düzenli olmasa da kullanmaya çalışıyorum çünkü rengi bembeyaz oluveriyor bazen elleri ayakları buz kesiyor hırpalanmasın diye kan testide yaptırmadım havalar iyice ısınana kadar kullanayım diyorum sonra bi kan testi yaptırırım ona göre bir yol izleriz

d viti aksatma ama ferrumu da bence bebeğinin durumuna göre karar verirsin bebeğini en iyi sen tanırsın genel durumu iyiyse kullanma nacizane önerim

Düzenleyen mine - 01 May 2011 Saat 23:48
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2011 Saat 14:34
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Ben hiç demir kullanmadım Şengül hep verdiler ama büyük oğlumda almıştım eve ama zaten çok kusan oğlum iyice kusmaya başladı bende bıraktım . Erene hiç almadım bile . 1 yaşında her ikisininde demir değerleri gayet normal çıkmıştı . Vitamin olarak sadece ilk 1 yıl multi tabs kullandım canım .
ne güzel.. en ideali buda. Demekki sen ek besinlere geçtiğinde sorun yaşamadın güzel besledin..Smilebenim büyük oğlum anne sütü alırken gayet iyiydi ama ek besinlere geçtiğimizde hiç iştahlı olmadı..Confused
inşallah küçük oğlumda beslenme sorunu yaşamamda şu  Fe 'e             ihtiyaç duymayız..

benim kızımda iştahsızdı ama genede demiri düşük çıkmadı bize az yedi gibi gözüksede aslında yetiyor galiba bir yaşında kan tahlilini ilk defa yaptırmıştım
ama ekmek falan gibi yararsız şeyleri yemiyordu

Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2011 Saat 14:35
bu arada kızım 7-8 ay sadece ann sütüyle beslendi anane sütüde kansız bırakmıyor her annenin kendi sütü kendi bebeğine özelll ve güzelSmile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.