|
Demir yüksekliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
slmkzlgul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Eki 2024 Saat 23:34 |
Hocam merhaba,
Sağlık ocağı doktoru rutin bir tetkik istedi hepimizden. Oğlum 9.5 yaşında, boyu 131 kilo 29. Kan sonuçlarına göre Demir 139, Hgb 13.6, kreatinin 0.37, folat 13.8( referans dışı gözüken değerler) Bu demir fazlalığı önemli mi ? Herhangi bir demir ilacı kullanmadık şimdiye kadar hiç. Birde eşim için danışmak istiyorum. Onun tahlilinde Trigliserid 931, Hdl 22, ldl(indirekt,hesaplamalı) trig>400 çıkmış. Kardiyolojiden randevu aldım sizin tavsiyeniz nedir bununla ilgili ? Önerebileceğiniz bir kardiyoloji doktoru var mı İstanbul’da ? Teşekkür ediyorum iyi çalışmalar dilerim.
|
|
![]() |
|
slmkzlgul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir kaç değer daha ref.dışı gözüküyor oğlumda, onları da ekliyorum hocam ;
Rbc; 5.29 (referans aralığı: 3.8-5) Ne% ; 39.10 (ref.aralığı : 40.3-72.9) Eos% ; 9.10 ( ref.aralık ; 0.8-7) Eos# ; 0.71 ( ref.aralığı ; 0.04-0.54) |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119082 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
9.5 yaş için: Anemi Yok!
Serum Demiri: 85-150 microgram/dL dir, yani NORMAL!! Yüksek filan değil. Folate: 1.8-9 ng/dL dir. Sizdeki "birim" NE?? Eşiniz (herhalde erkek!!! "eş" deyince NE???) bir Kardiolog veya iyi bir Dahiliye kontolü gerekir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
Folat birimi µg/L olarak girilmiş hocam.
Cinsiyet yazmamışım haklısınız, erkek, 35 yaş. Kardiyolojiden randevu aldım görünecek ancak dikkat etmemiz gereken bir nokta var mı diye size danışmak istedim, birde önerdiğiniz bir kardiyoloji doktoru olur mu diye..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119082 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Folate: 0.42 eksik. Kayda değer bir eksiklik değil.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|