Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - deneyimlerimizi paylaşalım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudeneyimlerimizi paylaşalım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FİNCAN34 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 855
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 16:05
madem deneyımden acılmış soz  bende bırtanesınden bahsedeyım  LOLfakat konu uyku
benım kızım 28 aylık olmasına ragmen sallamadan uyumuyordu Confusedbende bır arkadaşımın tavsıyesı uzerıne beşıgıne koydum ve yanında oyalandım heran ışım bıtık sallayacak havası verdım ılk gun bıraz mızıldandı   Cry                               ve başardık Clap artık kızım beşıgıne yatırıyorum kapıyı ortuyorum uzerıne onun bılıncıne vardı aglamadan kendı uyuyor  bunu başaralı Thumbs%20Up15 gun oldu halen hayret edıyorum sankı heran buyu bozulacakEvil%20Smile gıbı cunku cok sallamama ragmen dalamıyordu belkıde sallamamdan rahatsız oluyordu kımbılır
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 16:10

Çocuklar  konuşmaya   başladığı andan itibaren ‘bu nedir?’ sorusunu sürekli sorarlar. Öğrenmek istedikleri   aslında nesnenin adından çok işlevidir. Ben oğlumu büyütürken  bu konuyu yaşayarak öğrendim.  ‘bu  neDisapprove   diye sorduğu nesnenin adını söylediğimde tatmin olmuyordu.Disapprove  Ve aynı soruları tekrar tekrar soruyordu.  Sorduğu nesnenin işlevini  gösterdiğimde ise  tatmin olduğunu gördüm. Hele birde uygulayarak gösterdiysem   keyfine diyecek yoktu…Tongue.

Mutfaktaki küçük ev aletleri ilgisini çekerdi.  Mikserin  işlevini kek yaparken gösterdim, hatta birlikte denedik.  Böylece o aletin mutfak aracı olduğunu ve mama yaparken kullanıldığını öğrendi.  Ve öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.Tongue   Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz…

Evdeki eşyaları, mutfak aletlerini,… …..   ortadan kaldırmak yerine işlevlerini anlatmak çocuklar için daha faydalı diye düşünüyorum…

Sizlere önerim  çocuklarımızın   sorularını önemseyelim, yaşayarak öğretelim ve onları tatmin edelim….ClownClownClown

Düzenleyen sengul - 28 Mar 2008 Saat 16:12
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2358
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 15:48
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Arkadaşlar, bebeklerimizi büyütürken eminim hepimiz bazı şeyleri, duyarak,okuyarak ve bazende kendi kendimize keşfederek öğrendik..

Bebeğimizi büyütürken yaşayıp tecrübe kazandığımız konuları bütün annelerle paylaşalımmı?...

not;sadece önerilerimizi paylaşalım,eğer burdaki konularla ilgili başka paylaşımlar olacaksa özelden veya sohbette paylaşabiliriz..Smile

uyku öncesi çocuklarıma kremlerle yağlarla masaj yapıyorum ardından ikisine  karışık içerikli hafif bitki çayları veriyorum uykuya dalarken beni hiç zorlamıyorlar. sizede öneririm.
Yukarı Dön
arzucan_81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 22:13
benim 7,5 aylık kızım var masajı çok seviyor bende masaj yapıyorum, bide kitap okuyorum gülerek oyun oynayarak çok hoşuna gidiyor 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.