| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
özüdoğru
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
|
Konu: Dil üzerindeki katman Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 11:13 |
|
Hocam kızım 18 aylık. Bugün dilinde yiyecek kalıntılarının oluşturduğu bir tabaka farkettim. Su az içmeye başladı bugünlerde. Anne sütü alıyor. Dilinin ucunda yok ama orta kısımda biriken bir tabaka var. Ben dilinin temizliğini nasıl yapabilirim yada bu durumda ne yapılabilir. Herhangi bir şikayetimiz yok öksürük grip vakamız yok . Yiyeceklerin kalıntısı yaptı sanırım. Bana yol gösterirseniz sevinirim saygılarımla.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119575
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 18:26 |
|
Dilini temizlemeniz gerekmiyor. Tabiat simdiki doktorlar kadar aptal olmadigindan, damak sathinda birbirine paralel cikintilar yapmistir. Yemek sirasinda dilin bu satiha surtunmesi ise, dil temizligi zaten otomatik olarak yapilir.Kendi dilinizi damaginizda gezdirin, o cikintilari fark edersiniz.
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 19:16 |
|
Anladım hocam sağolun yaklaşık 2 hafta öncesinde kızımın ağzında ciddi şekilde çok aft çıktı. Çocuk 9 gün bir şey yemedi. Sadece anne sütü aldı. Belkide o durum sebebiyet verdi diye size danışmak istedim. Damakları şişti dişleri içeri gömüldü . Şimdi düzeldi ama dilinde sütlü kahve şeklinde tam ortasında bir birikim oldu. Diş fırçası ile yada elime gazlı bez sarıp temizlemek istedim ama size danışmadan yapmadım. Su içirdim biraz geçmedi. Pamukçuk değil dilin ön kısmı tertemiz yoğunluk orta kısımda birikmişti. Teşekkür eder saygılarımı iletirim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 19:20 |
|
Simdiki dis fircalarinin arka kisimlarinda; "dil temizleyici" olarak purtuklu bir satih vardir. Becerebilirseniz, cocugun midesini kaldirmadan, kusturmadan, ac karnina silmeyi deneyebilirsiniz. Cok onemli bir sey degil. Ayni durum;Oruc'ta , Koma veya anestezi altinda uzun sureli kalanlarda da oluyor. Kati gidalarin yenmesi ile duzelir
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2013 Saat 19:21
|
 |
özüdoğru
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 19:32 |
|
Hocam kızımın diş fırçası var. Biz fırçalarken o da alışsın diye ben ona uygun diş fırçası aldım. Biz fırçalarken eline sade macun sürmeden veriyorum. Bir 5 dk sonra elinden alıyorum. Ama bu aft olayımız olduğundan beri eline hiç fırça vermedim. O ağzında fırçayı bir o yana bir bu yana çeviriyor. Ama bazen sanıyorum acıtıyor damağını hafif acır şekilde tepki veriyor. Şimdi size yazarken kafama takıldı acaba diş fırçası bu aft olayına sebep olmamıştır değil mi? Fırçalamayı bilmediğinden fırçayı ağzında gelişigüzel ısırıyor bazen. Mikrop kapmamıştır değil mi? Eğer damak yapısına zarar veriyorsa fırça hiç kullandırmayayım Hocam. Kızım 18 aylık. Hocam gerçekten teşekkürlerimi leterek sevgi ve selamlarımı sunarım.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 20:04 |
|
Firca ile ilgili " korkulariniz" yersiz. Korktuklarinizin hicbiri ile firca ilgili degil. Ayrica; firca isine biraz erken baslamissiniz, o isterse, fircalasin, siz zorlamayin.
|
 |