Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Diş Çürümesi Hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Diş Çürümesi Hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ugursavas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ugursavas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Diş Çürümesi Hk.
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2020 Saat 13:10

Merhaba Hocam,

Daha once ozelden sormustum. 6.5 yasindaki kizimin alt damak tum azi disleri curudu. Zymaflour kullanimina gec basladik ve su anda 3*02.5mg kullaniyoruz.

Son 2-3 aydir alt dişlerinde agri geliyor ve geciyor. Tum azi disler oldukca kotu bir sekilde oyulmus durumda. Bakarken sag alt 1. azi da mercimek tanesi gibi kucuk bir beyazlik (apse) vardi. simdi gitmis durumda. Kizim su anda dis agrisi sikayeti gostermiyor. Ancak arada bu apse turu yapi gelip gidiyor. Bir çocuk dis hekimine danistim ve sirasiyla dolgu/amputasyon/kanal tedavisi secenekleri ve son olarak da cekim olabilecegini belirtti. 

Dislerin durumu icin röntgen isteniyor. Ben de mesajlarinizda gogus bölgesinde bagisiklik ile alakali bir bezin röntgen sonrasi işlevini yitirdiğini belirttiginiz icin röntgen çektirmek istemiyorum. Koruyucu ekipman (kursun yelek, kursun boyunluk ) kullanarak rongten çekimi bir cozum olabilir mi? Bazen röntgen olmadan tedavi de yapilmiyor hocam (bizzat yasadigim bir durum esim icin).

Siz agri yoksa elletmeyin diyorsunuz. Ne zaman kadar beklemek mantiklidir hocam? Mevcut durumda kizim tamamen dişim ağrıyor diyene kadar doktora gitmeyip (arada bu sekilde apse yapip kaybolmasi durumu devam ederek) en son aşamada tum dişleri çektirmek mantikli olur mu? Boyle bir durumda, surecte alttaki kalici dişlere bir zarar gelir mi?

Ya da hemen çektirmek mantikli midir? Daha önceki forum mesajlarindan kanal ve dolgu tedavisinin cok faydali olmayacagini anlıyorum.

Degerli vaktiniz icin simdiden teşekkür eder, iyi calismalar dilerim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2020 Saat 18:46

1- Henuz agri yoksa, elletmeyin. Olusabilecek "abse" durumlari icin, yatmadan once, Listerine gibi agiz 
suyu ile agiz calkalamasini tavsiye ederim. 
2- Kalici disler; olgunlasmalarini tamamladiklarinda, cikarlar. Hicbir sey bu sureyi, ne kisaltir, ne de uzatir.
3- "Yer tutucularin" tamami sahtekarliktir. Alttan gelen disi hicbir sey durduramaz. 
4- Sakin Turkiye'deki discilere inanmayin. Onlar size daima en pahali cozumleri tavsiye edeceklerdir. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ugursavas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2020 Saat 19:13
Merhaba Hocam,

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. 

Hocam agrinin tanimi ne olmalidir? Su anda arada bir agri yapiyor geciyor.
Apse geliyor gidiyor. Bu boyle devam ederse sorun olur mu (kalici dislere zarar verir mi surekli enfeksiyon olmasi)? 
Kizim da agri sorunu gozukmuyor. Kizim gunluk hayatina devam edebiliyor...

Dis curumesi 3 sence once baslamisti. Aradan 3 sene gecince bu 
duruma geldik. Cok kotu bir sekilde acil durumda doktora gitmemek adina nereye kadar beklemek gerekir?
Dolgu veya kanal yaptirmadan ne zaman disleri cektirmek gerekir? Doktora gittigimizde illa rontgen isteniyor
Bu durumda zorunlu kalirsak koruyucu kursun yelek ile rontgen cektirmek bahsettiginiz bagisiklik ile ilgili 
beze zarar verir mi (Timus bezi diye bir bilgi buldum internette,, dogru mudur bilemedim)?

Yardimlariniz icin tesekkur eder, iyi calismalar dilerim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2020 Saat 01:55

1- Henuz agri yoksa, elletmeyin. Olusabilecek "abse" durumlari icin, yatmadan once, Listerine gibi agiz 

Kursu yelek ile cektirebilirsiiz. Timus bezi, evet..
Bekleme suresi??? Dayanamayacagi kadar agri olursa. abii, birde disciye gitmeye ikna edebilecekmisiniz, orasida supheli. 
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2020 Saat 18:45
Hocam aynı durum 5.5 yaşındaki kızımda da var. Diş doktoru beklesin 2-3 sene, dişlerini muntazam fırçalasın dedi. Daha sonra çürümeye bağlı mikrobun ağız için iyi olmaduğını daha sonra dolgu yapılabilir dedi. Zymflour bulamadık biz malesef, ücretli de olsa vernik yaptırsak mı diye sordum, çocuklar verniği yutuyor, zararlı dedi.  Bir de hocam geceleri dişleri yemenin diş çürümesinde artı ya da eksisi var mıdır hocam.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ugursavas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2020 Saat 20:10
Merhaba Hocam,

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Umarim disciye gitmede bir problem olmaz dediginiz gibi. Bu surecte 
antibiyotik kullanmamiz gerekecek gibi duruyor. Su ana kadar hic antibiyotik kullanmadik sizin tavsisyeleriniz
sayesinde. Umarim burada da kullanmak zorunda kalmayiz. Degerli tavsiyeleriniz icin yeniden tesekkur eder,
iyi calismalar dilerim...  
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2020 Saat 13:38
Orjinalini yazan: antipc antipc Yazdı:

Hocam aynı durum 5.5 yaşındaki kızımda da var. Diş doktoru beklesin 2-3 sene, dişlerini muntazam fırçalasın dedi. Daha sonra çürümeye bağlı mikrobun ağız için iyi olmaduğını, daha sonra dolgu yapılabilir dedi. Zymflour bulamadık biz malesef, ücretli de olsa vernik yaptırsak mı diye sordum, çocuklar verniği yutuyor, zararlı dedi.  Bir de hocam geceleri dişleri yemenin diş çürümesinde artı ya da eksisi var mıdır

Hocam benim sorum arada kaldı, konuyu açan üyeden de özür diliyorum. Aynı konu olunca ayrı başlık açmak istememiştim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2020 Saat 17:56

Yatmadan once, dislerini guzelce fircalayip, agiz calkalama suyunu kullansin. 
Zymafluor'un, D vitaminli olan benzerleri var, Eczaciniz ile bir konusun. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.