|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Haz 2015 Saat 19:06 |
Hocam kızım 43 aylık ve bugün diş doktoruna götürdüm azı dişinin bir tanesinin tam orta kısmında kahverengi bir leke oluştu bir göstereyim dedim ve diş doktoru çürük olduğunu söyledi kızıma herşeyi anlattı ve dolgu işlemine başladılar herşey yolunda gitti ve tam dolguyu son kez düzeltecekken kızım ağlamaya başladı ve artık elletmedi. Düzeltme işlemini kağıt ısıttırarak yaptı bir yükseklik olursa rahatsız eder dedi dişlerini kapattı ve kontrol etti benimkisi ağlıyor ve tamam dedik bir şey olursa görüşürüz diye ayrıldık bu arada hemen yiyebilir dedi. Zaten dişi çok kazımadı toplamda 5 dk bile sürmedi dişin bitmedi. Aradan 2 saat geçti yemek yedireyim dedim o tarafıyla yediğinde ağlıyor yemiyor şimdi yemediği için sıkıntı yok ama tekrar ağlarsa sabah götüreceğim. Aklıma size f-danışmak geldi acaba dişte dolgu yüksekliğimi bu ağrı yapıyor yada başka bir sıkıntımı var ? Florur kullanmama rağmen azı dişi nasıl böyle oldu onuda anlamadım yardım ederseniz sevinirim mesajınızı sabırsızlıkla bekliyorum hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zymafuor'u kullanirken yapilan bir hata sebep olabilir. Mesela; sut ve sut urunleri ile beraber alinmayacak. 2 yasindan sonra; 2 tane , 4 yasindan sonra 4 veya 3 tane alinacak gibi..
Dolguda fazlalik varsa, agri yapabilir.. Niye gidersinizki!!! Uyuyan yilani uyandirdiniz!! O dolgu zaten bir muddet sonra dusecek. isin yoksa, tasin dur. |
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Azı dişi ama hocam kızım daha 3,5 yaşında 10 yaş civarında düşecek bu diş bizi bir 7 sene idare edermiydi bundan 2 ay önce minicik olan leke büyüdü. Yemek yediremiyorum o tarafa gelince acıyor diyor görüntüde yükseklik yok dişini bastırıyor ama yerken ağrıyor diyor ve yemek yemeyi red ediyor. Zaten en son diş aletlerinin sesinden huylandı ve bir daha elletmedi. Sabah işim daha zor hiç iyi değilim hocam hassasiyet diye düşünüyorum ama çok derin oymadı zaten teşekkür ederim size çok haklısınız çıkıntı ağrı yaptıysa ağlayarak düzeltecez demekki başka bir durumdan ağrı olmaz değil mi hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Mine tabakasini, alttaki Dentin tabakasina kadar oydu ise, sinir hassasiyeti ile de agri olur. Bundan sonrada, "Kanal tedavisi" yapacagiz diyecek..
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bizim diş kanallık dolgu gerektirseydi eğer çocuk sürekli dişim ağrıyor derdi diye düşünüyorum. Benim dikkatimi çeken pazartesinden beri hiç o tarafını kullanmıyor. İlk gün dolgudan sonra 2 saat sonra bastırmıştı ağrıdı diye kendini geri çekti. Ertesi gün yalvar yakar o tarafıyla çiğneme hareketi yaptı yine ağlar gibi oldu. Dişin yüksekliğine baktoramadım çünkü çocuk o günden beri ateşli ve hasta size yazmıştım günlerdir diş randevusunu iptal ediyorum ama eninde sonunda gidecez elbette. Dikkatimi şu çekiyor çocukta mesela bugün bacağına iğne yapıldı o bacağını ellettirmiyor ve yürümek istemiyor acaba diş dolgusuda bunamı benzedi. Unutana kadar böyle demek ki yada dişin yüzeyinde gerçekten yükseklik var ben bakıyorum anlaşılmıyor bile dolgu olduğu bu yükseklik alınmazsa zamanla kendiliğinden düzelirmi peki en son işlemi bize yaptırmıyor alt tarafı 2 dk. lık bir diş yüksekliği alınacak ağlamaktan bağırmaktan kendini helak ediyor. Eğer ünüvesite diş hekimliğindeki arkadaşlar ikna ederse yaptıracaz yoksa ben gerçekten hiç iyi değilim ne yapacağımı bilmiyorum benim kız birşeyi unutmuyor taktımı da takıyor artık uğraş dur işin yoksa ne yapayım hocam ne olur yardımcı olun saygılarımla.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dis dolgusunun "yukseklik" derecesini bilemedigim icin, kesin bir sey soyleyemem.. Biraz bekleyelim, bakalim ne hal alacak, ona gore gider veya gitmezsiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|