Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Diş Gıcırdatma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDiş Gıcırdatma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecemehtap Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Diş Gıcırdatma
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 15:05
Diş gıcırdatma daha önce paylaşılmış bir problem ama ben benim yüzümden olabilecek bir sebep vardır diye endişe ettim ve tekrar sormak istedim. Benim kızım 17 aylık. henüz konuşamıyor ama bizi çok net anlıyor. Ben çalışan bir anneyim ve yaşına kadar yanında kaldım. İşe başlayınca eve gelen bakıcımız ona bakmaya başladı. şu ana kadar sıkıntılı bir durum oluşmamıştı. Ancak etrafı karıştırmaya çok meraklı bir dönemdeyiz. Ve evinde oldukça özgür. Bunun yanısıra bayramda gittiğimiz evlerde aynı rahatlığı göstermesine izin vermedim ve çok baskıcı bir anne modeli oluşturdum. Acaba bu değişken tavırlarımmı onun üstünde olumsuz etki yarattı. Birde ben yanında olduğum sürede beni emmek istediği için dışarıdan yemeyi kabul etmiyor. Bende onu yedirebilmek için agresif bir tavır sergileyebiliyorum. Acaba benim bu davranışlarım diş gıcırdatmasına sebep olabilirmi. Birde dişleri neredeyse tamamlandığından, becerip beceremediğini, yutup yutmayacağını görmek açısından sakız çiğnemesine izin verdik.  Acaba hatamı ettik. sakız ağzında olmadığı halde o çiğneme dürtüsüylemi diş gıcırdatıyor olabilir.
Kafam karışık. Pedagoga yada çocuk doktoruna götürmem gereken bir durum, yada benim yapmam gereken birşeyler varmı. Hangi yönde ilerlemeliyim.
Şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2010 Saat 16:14
diş gıcırdatma genellikle gerginlik belirtisidir. çocuklar yaşadıkları olayın etkisiyle bu davranışı geliştirilerse de sürekli olmaz, halen devam ediyorsa bir uzmana danışmak yararlı olabilir
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.