hocam,
ben bu siteyi ve sizin forumunuzu çok kısa zamandır takip ediyorum. 26 aylık bir oğlum var. doktorumuz hiç zymafluor dan bahsetmedi. daha önceki maillerinize de baktım günde 2 tane hemen başlayacağım.
benim oğlum ilk dişini 5,5 aylıkken çıkardı. bazı kişilerin erken çıkan dişin ömrü kısa olur iyi değil, çok çabuk çürüycek dişleri gibi yorumları oldu. böyle bir şey söz konusu mu? neden bazı çocukların dişleri erken bazılarının geç çıkıyor? doktorumuz hamilelikte kalsiyum açısından iyi beslenmişsin demişti. bunun bir etkisi var mıdır?
diş fırçalamaya çok hevesli. ben de eline veriyorum fırçasını önce beni taklit ediyor bir süre fırçalıyor ama sonra işi oyuna çeviriyor, fırçayı ısırıp kıllarını çıkarmaya uğraşıyor ya da fırçasını oraya buraya sürüyor. daha hiç macun sürmedim çünkü tükürüp tüküremiyceğini bilemiyorum.
şu anda oğlumun bütün dişleri tamam gibi. ben eksik yer göremiyorum. şekerleme türü şeylerden hiç vermiyorum. süt içerek uyuyan bir çocuk. süte de hiç şeker eklemiyorum çoğu kişinin şekersiz süt gaz yapar uyarısına rağmen. hala uykuya dalarken biberon istiyor. ne kadar süre kullanmalıyız diş yapısına zarar vermemek adına? sabah kalktığında ağzında biraz koku oluyor. acaba sütten olabilir mi? başka bir şikayetimiz yok ama ilk diş muayenesine ne zaman gidilmeli?