Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: diş
    Gönderim Zamanı: 07 Eki 2013 Saat 11:27
Kadir BEy Merhaba
21 aylık kızımı sütten keseli 2 ay oldu,o zamana kadar gece emmeleri hep oldu,şimdi de dişinde çürük var,diş doktoruna götürdüm gece beslenmesinden kaynaklı dedi,sol yan kesici dişi çürüdü ve kırıldı şimdi ağrıdan duramıyor,diş doktoru da tek diş için anestezi uygulanarak kanal tedavisine pek sıcak bakmıyor,sizin öneriniz ne olurdu bu dişi çektirelim mi yoksa anestezi ile kanal mı yaptıralım?anestezinin ne gibi yan etkileri olabilir?

Kadir bey size yazdıktan sonra diş doktoruna götürdüm,kanal için dişin şiş ya da kızarık olmasını bekleyelim 1 gece ve 1 gündüz ağrımış bakalım bekleyelim bu sürekli olacak mı dedi ve dışardan florür uygulaması yaptı,zymaflor u önermiyorum o uygulama eskide kaldı dedi,ama ben vermek istiyorum Kadir bey ,dişe dışardan florür uygulaması yapıldıktan hemen sonra zymaflor a başlayabilir miyim?

Düzenleyen bilgeakgun - 07 Eki 2013 Saat 14:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2013 Saat 19:34
1-Kabahat sizde... Dogumdan itibaren Zymafluor verse idiniz, disler curumeyecekti...
2-   " - diş doktoruna götürdüm gece beslenmesinden kaynaklı dedi -"..Hic gece emmeyen, bebek varmi? Niye dogrulari soylemiyor? Tam anasinin gozu disci imis...
3- Disciler tabiiki; Zymafluor dan hoslanmazlar. Onlar icin bir "cikar" yokki!!! Bir disin Fluor'la kaplanmasina kac para aldi? Carpin 20 (sut disi) ile , oda yetmez, arkadan kalici disler gelecek, carpin onlarida 32 ile , gorun bakalim nasil soyuluyorsunuz. Ayricada, bu islem hayat boyu surmez, 5-6 senede bir tekrarlanacak.... Simdi anladinizmi, niye Zymafluor tavsiye etmezler!!
Cok agri oldugunda; "Disinol sol." bir kulak cubugu ile curugun ustune degdirin, agri aninda gecer..DIKKAT: Gecici cozum saglar.. Tedavi etmez. Eger, curuk baya buyuk ise, cektirmeniz daha uygun ve hesaplidir.
Hicbir zaman; Zymafluor icin gec degildir, hemen baslayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Eki 2013 Saat 19:35
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.