Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zeytincin
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
|
Konu: dışa basma Gönderim Zamanı: 23 Haz 2009 Saat 11:45 |
Hocam merhaba,
Oğlum yürürken sol ayağı O bacak şeklinde oluyor.Daha önce farketmiştim ama aslında 1 yaşına kadar düzelir gibi gelmişti.Sadece sol bacağı ama çıplak ayak yürütürken farkettim ki o ayağı biraz dışa doğru basıyor bu da sol ayağının eğri görünmesine sebep oluyor.Normal ayakkabı giydiriyorum.Ayaklarını uzattığımda bir problem yok, 1 yaşına kadar acd3 10 damla vermiştim 1 yaşında kestim.11 aylık kan tahlilinde kalsiyum değeri 10 çıkmıştı.Ortopedistten randevu aldım ama izindeymiş 1 temmuzdan sonra gelecekmiş, o zamana kadar beklemek durumundayım.Ciddi bir problem teşkil eder mi sizce bu şekilde olması.Oğlum 13 aylık, 11 aylıkken yürümeye başlamıştı.
Tşk ler cevabınız için.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118101
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2009 Saat 17:54 |
Diz ile ayak bileği arasındaki "O" görünümü normaldir. Eğer kalça-ayak bileği arası "O" görünümünde ise o önemlidir. D vitamini ile düzeliyor. Acil değildir.
|
 |
zeytincin
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2009 Saat 08:20 |
Hocam tekrar merhaba,
Akşam oğlumun bacaklarını tekrar kontrol ettim de her iki bacağını da uzattığım zaman sol bacağında kalçadan dize kadar normal görünüyor, dizden bileğe kadar hafif eğrilik var, biraz da dışa doğru basıyor.Nasıl bir yol izlemeliyim bu durumda düzelmesi için?
Bir de farkettim ki benim de sol bacağımda dizden bileğe uzanan kemikte hafif eğrilik var acaba genetik olabilir mi?
Tşk ler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Haz 2009 Saat 11:05 |
O eğrilik, anne karnındaki oturuş şekli ile oluşuyor. Doğru, soya çekim olarak bazılarında daha belirgindir. Zararsızdır.
|
 |
zeytincin
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2009 Saat 17:11 |
Hocam merhaba,
İçimiz rahat etmedi Ortopedi doktoruna gittik, film çektirdik.Gerçekten de hafif eğrilik var diz ile bilek arasında.Ortopedi doktorunun bize söylediği de endişelenecek bişey yok erken yürüyen bebeklerde bazen böyle olabilirmiş, sizin dediğiniz gibi soya çekim yada anne karnındaki duruşla alakalı olabilir dedi, yaş ilerledikçe o düzelir dedi.Dedi ama bizim içimiz yine rahat değil iyice takıntı yaptık, her bebeğe yürürken dikkat etmeye başladık acaba aynı eğrilik onlarda da var mı diye:(
Sormak istediğim şu büyüdükçe düzgünleşirmi yoksa eğrilik aynı kalırda boy uzadığı için mi düzgün görünür?Gerçekten zararsızdır değil mi Hocam ilerleme gibi birşey söz konusu olmaz değil mi?
Teşekkürler cevabınız için.
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
Puanlar: 336
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 08:15 |
İyi günler Hocam;
Arkadaşın sorununa benzer bir sorun da ben fark ettim dün oğlumda 1 yaşında nerdeyse 1 aydır yürüyor.Sağ ayağını daha doğru basıyor(BACAĞIYLA 90 DERECE NERDEYSE)ama sol ayağını dışa doğru basıyor(bacağıyla birlikte)** ve sanki hafif de sürüyor** gibi yapıyor.Akşam çok panikledim ve üzüldüm  .Çünkü oğlum artık nerdeyse 3 saat ara ile kalkmaya başladı diye seviniyordum.Dengesini sağlayabilmek için mi böyle yapıyor diye düşündük ama öyle olsa idi bazen diğer ayağında da aynısını gözlemlememiz gerekirdi değil mi?** Bir de Hocam D vitamini ile düzelir demişsiniz bunu ne zaman nasıl yapacağız eğer bir sorun varsa gerçekten.?***Hocam birde bizimki arkadaşın sorununda olduğu gibi O bacak şeklinde değil .
Teşekkür ederim Hocam.
Düzenleyen kartanesi - 10 Kas 2009 Saat 08:18
|
http://imageshack.us/
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 16:43 |
Çocuklar ilk yürüdükleri, devrede birazda bezlerin hareketi ni kısıtlaması ile biraz geniş kaideli basarlar. Ayaktaki bir resmini gönderebilirmisiniz??
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
Puanlar: 336
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2009 Saat 16:50 |
Tamam hocam bugün akşam çekip size göndereceğim
|
http://imageshack.us/
|