Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dişlerimiz geliyor... ((:
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdişlerimiz geliyor... ((:

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4053
Mesajın Direkt Linki Konu: dişlerimiz geliyor... ((:
    Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 13:44
hocam Emre'nin dişleri alttan geliyor 1 hafta önce patladı, diliyle kaşıyor bazen.
herhangi bi ilaç kullanılıyormu gerek varmı.
bazı doktorlar gerek görmüyorlar.
birde demir ilacının fazlası zaralı diye duydum, bunun için ne yapmamız gerek. tahlil vss..

sonra ayakkabı ilk adım ayakkabısı diyorlar,
dün arkadaşlarım toplandık, 15 aylık kızına 95.00ortapedik bot almış, (ağzım açık kaldı. Shocked)
normal çıplak ayak 6 adım atıyorsa ortapedik ayakkabı ile 15 adım atıyormuş.
yani alınması şartmış doktorları öle önermiş.
"gerek yok bence" dedim hepside üstüme üstüme geldi nasıl nerden kaçıcam bilemedim Big%20smile

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120650
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 15:19
Dişlerin gelmesi normal, herhangi bir ilaç gerekmez. Sadece dişlerin çürümesini önlemek için Zymaflu..r 0.25mg. tablet hergün 1 tane alması iyi olur.
İlk adım ayakkabısı diye bir şey yoktur, aileleri kazıklamanın bir çeşididir.İyi ayakkabılar, çocuğun parmak uçlarında yürümesine imkan tanıyacak kadar yumuşak olanlardır. Ortopedik ayakkabılar, ortopedik özürlüler içindir.
Az gelişmiş topluluklarda , bir defa kazık yemiş olanlar, kazıklandıklarını katiyen kabul etmezler. Siz benim dediklerimi yapın.
 Demir ilaçları, vitamin gibi verilmez, gerektiğinde verilir.
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 17:32
"Demir ilaçları, vitamin gibi verilmez, gerektiğinde verilir." dediniz yani hocam tahlil yapılması gerek mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 22:45
Önce tam kan sayımı yapılır, Hgb düşük çıkarsa, Demir, Demir bağlama, Hemoglobin elektroforezi, Ferritin bakılar, "Demir Eksikliği Anemisi" çıkarsa demir başlanabilir.
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2008 Saat 10:14
doktor sanırım bize "1 yaş tahlili yapıldıktan sonra ilacın devam edilip edilmeyeceğine bakarız" demişti. yani sizce şimdi tahlil yaptırsak olur mu?

birde hocam arkadaşım'ın çocuk doktoru bebeği için "pipisini ara sıra sıyır temizle, sünnet olurken zorlanmaz vss.." demiş. ben pek anlayamadım bana bu konuda neler yapılaması gerek anlatırmısınız. seneye ağustos -eylül gibi bizde sünnet yaptırmayı düşünüyoruz.

Düzenleyen eemree - 08 Eki 2008 Saat 10:15
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2008 Saat 14:21
Bir yaş tahlili veya chec-up'ı diye bir şey yoktur. Tahliller gerek olduğunda yapılmalıdır. Ezbercilik iyi bir şey değildir. Ellerinizi lütfen bebeğin pipisinde çekin.Sünnet için en iyi yaş, 7-9 yaşları arasındadır. Hele-hele narkozla sünnet!! hiç aklımın almayacağı bir şey...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.