Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğal Doğumlara Ne oldu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuDoğal Doğumlara Ne oldu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rehnuma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Doğal Doğumlara Ne oldu?
    Gönderim Zamanı: 22 May 2011 Saat 01:37
Son 10 yıla baktığımızda sezaryen oranlarının özellikle büyük şehirlerimizde gittikçe arttığını farkediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre bu oran %15 olması gerekirken, ülkemizde devlet hastanelerinde %40-60, özel hastanelerimizde %80-90 oranlarını bulmuş durumda. Amerika ve Avrupa ülkelerinde %28-30 sınırına gelen sezaryen oranlarını düşürmek için yoğun bir çaba harcanırken, ülkemizde yazılı açıklamaların dışında büyük bir projenin olmadığını görüyoruz.Peki çok açık bir biçimde görülen, kabul edilemez derecede yüksek sezaryen oranlarının sebebi nedir? Ve neden diğer gelişmiş ülkeler normal ve doğal doğum oranlarını yüksek tutmaya çalışmaktadır ?

yazının devamı için:

izin almadan link vermek yasaktır...

Düzenleyen Gamze - 22 May 2011 Saat 01:39
Yukarı Dön
gulen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2011 Saat 12:18

ben ilk doğumumu ne yazıkki gereksiz bi sezeryan ile bitirdim. çünkü doktorların çok kolayına geliyo. şimdi tekrar hamileyim normal doğum istiyorum çünkü sezeryandan sonra 15 gün ayaga kalkamadım, 6 ay pantolon giyemedim sızıdan, 1 yıl sonra anca normale döndüm ondada ne zaman azıcık soğuk alsam dikişlerim sızlıyor çok rahatsız oluyorum, şimdide 2 doktorum var bi tanesi sezeryan gibi güzel bi yol varken neden normal doğum istiyosun anlamıyorum diyo. abimin eşi normal doğum yaptı ve zıp diye ayağa kalktı ve hiçbi sorunu yok doğurmuş bi kadın gibi değil. yani zaten adı üstünde normal doğum normal olan vajinal doğum. bence doktorlar saçmalıyolar. bide abimin eşini doktor sezeryan yapmak için 40 takla attı normal doğum yapamayacağı konusunda kızın psikolojisini bozdu resmen yok kordon dolanması olur ameliyat günümde gel alalım yok kalça çıkığı olursun yok bilmemne valla 5 saattede doğurdu geçti bitti. durumu benden daha iyi bence şu an.

Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2011 Saat 17:03
Canım hayırlı doğumlar öncelikle Big smile Sitemizde bazı arkadaşlarımız sezaryan sonrası normal doğum yamışlardı hatta bir grupları vardı bulursam eklerim buraya linki , Hakkında hayırlısı olsun ,sağlıcakla al bebeğini kucağına Smile
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2011 Saat 17:05
Yukarı Dön
pinar35 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 1857
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2011 Saat 17:49
Normal doğum anne adaylarının normal doğumdan korkup drlarında anneleri cesaretlendirmeyip kesip biçmek işlerine geldiği için yok oldu...
O yüzden doktoruma binlerce kez dualar ediyorum bana normal doğumu sevdirdiği için...
ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
Yukarı Dön
ELa-m Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1068
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2011 Saat 22:09
bizim burda fr'de hep normal diyorlar....son dakkaya kadar bekliyorlar...olmadiysa acilen sezeryan yapiyrlar...Trde daha çok para aliyorlarmi$ sezeryande ondan diyorlar bilmiyorum artik ne kadar dogru...
E$e v kIzI eLa
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 70718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2011 Saat 23:00
almanyada aynisi esem.normal dogum diyorlar....sonuna kadar beklerler acil bir sey olmadikdan sonra sezeryan yapmazlar-

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.