|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
rehnuma ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2011 Saat 01:37 |
Son 10 yıla baktığımızda sezaryen oranlarının özellikle büyük şehirlerimizde gittikçe arttığını farkediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre bu oran %15 olması gerekirken, ülkemizde devlet hastanelerinde %40-60, özel hastanelerimizde %80-90 oranlarını bulmuş durumda. Amerika ve Avrupa ülkelerinde %28-30 sınırına gelen sezaryen oranlarını düşürmek için yoğun bir çaba harcanırken, ülkemizde yazılı açıklamaların dışında büyük bir projenin olmadığını görüyoruz.Peki çok açık bir biçimde görülen, kabul edilemez derecede yüksek sezaryen oranlarının sebebi nedir? Ve neden diğer gelişmiş ülkeler normal ve doğal doğum oranlarını yüksek tutmaya çalışmaktadır ?
yazının devamı için:
izin almadan link vermek yasaktır... Düzenleyen Gamze - 22 May 2011 Saat 01:39 |
|
![]() |
|
gulen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() |
ben ilk doğumumu ne yazıkki gereksiz bi sezeryan ile bitirdim. çünkü doktorların çok kolayına geliyo. şimdi tekrar hamileyim normal doğum istiyorum çünkü sezeryandan sonra 15 gün ayaga kalkamadım, 6 ay pantolon giyemedim sızıdan, 1 yıl sonra anca normale döndüm ondada ne zaman azıcık soğuk alsam dikişlerim sızlıyor çok rahatsız oluyorum, şimdide 2 doktorum var bi tanesi sezeryan gibi güzel bi yol varken neden normal doğum istiyosun anlamıyorum diyo. abimin eşi normal doğum yaptı ve zıp diye ayağa kalktı ve hiçbi sorunu yok doğurmuş bi kadın gibi değil. yani zaten adı üstünde normal doğum normal olan vajinal doğum. bence doktorlar saçmalıyolar. bide abimin eşini doktor sezeryan yapmak için 40 takla attı normal doğum yapamayacağı konusunda kızın psikolojisini bozdu resmen yok kordon dolanması olur ameliyat günümde gel alalım yok kalça çıkığı olursun yok bilmemne valla 5 saattede doğurdu geçti bitti. durumu benden daha iyi bence şu an. |
|
![]() |
|
Gülsen ![]() Moderatör ![]() Yazıldığı gibi okunur:) Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Puanlar: 7519 |
![]() |
Canım hayırlı doğumlar öncelikle
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Gülsen ![]() Moderatör ![]() Yazıldığı gibi okunur:) Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Puanlar: 7519 |
![]() |
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6742&title=sezeryan-sonrasi-normal-dogum-grubumuz
Sezeryan sonrası normal doğum grubunun linki burada
![]() |
|
![]() |
|
pinar35 ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2010 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Puanlar: 1857 |
![]() |
Normal doğum anne adaylarının normal doğumdan korkup drlarında anneleri cesaretlendirmeyip kesip biçmek işlerine geldiği için yok oldu...
O yüzden doktoruma binlerce kez dualar ediyorum bana normal doğumu sevdirdiği için...
|
|
![]() |
|
ELa-m ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağu 2009 Konum: ......... Durum: Aktif Değil Puanlar: 1068 |
![]() |
bizim burda fr'de hep normal diyorlar....son dakkaya kadar bekliyorlar...olmadiysa acilen sezeryan yapiyrlar...Trde daha çok para aliyorlarmi$ sezeryande ondan diyorlar bilmiyorum artik ne kadar dogru...
|
|
E$e v kIzI eLa
|
|
![]() |
|
yasemin ![]() Kıdemli Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007 Konum: zehraninvillasi Durum: Aktif Değil Puanlar: 70718 |
![]() |
almanyada aynisi esem.normal dogum diyorlar....sonuna kadar beklerler acil bir sey olmadikdan sonra sezeryan yapmazlar-
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|