Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - doğum kontrol hapının etkisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudoğum kontrol hapının etkisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özlemmm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: doğum kontrol hapının etkisi
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2010 Saat 09:32
merhabalar benim bir sorum olacak.ben 1 yıl doğum kontrol hapı kullandım ilk doğumumdan sonra yani.bu yılın başında bıraktım kullanmayı.geçen ay 22 gün üzerine adet oldum yani normal bi şekilde ama bu ay olmam gerekirken 26 gün oldu hala olmadım hamile kalmış olacağımdan korkuyorum.yani hapı kestikten sonra ilk 3 ay korunmak gerekiyomuş ya yine bende korunuyodum ama adetim gecikincede tedirgin oldum.acaba hamile kaldıysam hapın etkisi vücudumda olduğundan bebeğin gelişimini olumsuz etkilermi.çok net bir cvp istiyorum çünkü gerçekten bu konuda çok tedirginim.tşk edrm..
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2010 Saat 10:55
Canım bende ilk evlendiğimde 10 ay doğum kontrol hapı ile korundum ama o zaman hapı braktıktan sonra, bir süre korunmaya devam edileceğini bilmiyordum ve hapı bıraktığım anda hamile kaldım, çok şükür sağlıklı bir çocuğum oldu ama tabi tedbiri bırakmamakta fayda var, doktor hemen beni folik asite başlatmıştı. Senin belki vücudun hapı bıraktığın için de tepki vermiştir, o yüzden de geçikmiş olabilir. Eğer hamile isen hemen doktora gidip danışman en sağlıklısı olacak Smile
Yukarı Dön
Lavinia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 05:31
ben bu konuda doktoruma sormustum. hani hapi biraktiktan sonra genelde 3-6 ay korunmaya devam etmeyi oneriyorlar ama beklemesek ne olur diye. birsey olmaz dedi. zaten dogum kontrol hapinin vucudu terketmesi 2 gun suruyor, o yuzden 2 gun ustuste unutursan hamile kalma ihtimalin cok yuksek dedi. insallah bu bilgi icini rahatlatir. fatos'un da dedigi gibi hapi birakinca bir sure dengesizlesebiliyor adetler, bu da cok normal. bir de hamileysen de degilsen de prenatal vitaminlere baslamak iyi fikir olabilir. cunku zaten normalde amerikada doktorlar prenatale de hamilelikten 3 ay once baslatiyorlar. yani henuz hamile degilse de erkenden baslamak guzel olur. ben prenatal'e ek olarak balik yagi da aliyorum. normalde haftada 2-3 porsiyon balik yiyenlere gerek yok diyorlar ama benim midem almiyor baligi. o yuzden balik yagi hapi aliyorum. 
Yukarı Dön
özlemmm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 07:37
arkadaşlar çok tşk edrm verdiğiniz cvplar için gerçekten iyi oldu bunları duymam..ayrıca test de
yaptım sonuç negatif ama hala adet olmadım.bakalım bikaçgün daha bekleyeyim diyorum.tekrar teşekkür ederim bilgileriniz için..:)

Yukarı Dön
özlemmm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 13:28
bu arada o behsettiğiniz hap ne işe yarıyor ilk hamileliğimde hiç kullanmadım çünkü.nasıl bi etkisi var.biraz anlatırmısın??
Yukarı Dön
Lavinia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 17:39
prenatal dedigim bir cesit hamile hanimlar icin vitamin. hamilelikte bazi vitaminlere daha fazla ihtiyac duyuluyor, demir, folik asit gibi. folik asit beyin gelisimini olumlu yonde etkiledigi ve norolojik hastaliklarin ihtimalini azalttigi icin veriliyor genelde. normalde demir biraz kabizlik yaptigindan kimisinin icinde bitki ozleri de oluyor rahat tuvalete cikilabilsin diye. benimkinin markasi rainbow light once prenatal. Turkiye'de de bir cok cesit markanin vardir eminim. Amerika'da doktorlar hamile kalmadan 3-6 ay oncesinde baslamayi tavsiye ediyorlar. Cogu emzirirken de devam ettiriyor. Duzenli butun vitaminleri yemeklerden alanlarda ihtiyac yok diyenler var ama kimisini yeterli miktarda alabilmek nerdeyse imkansiz. Hem de ilk aylarda bulanti vs derken normal alabildigimiz vitaminleri dahi eksik alabiliyoruz. 

Balik yagi hapinin icerigi de DHA-omega3 diye bir madde. Omega3 yag asidi yani. Normalde omega3, bitkilerde omega 6 ve/veya omega9la birlikte bulunuyor. Zeytinyaginda mesela. Tabii yine de yararli ama omega3 ve omega6 birbirlerini noturluyor. Yani omega 3u tek basina ya da daha yuksek miktarlarda almak lazim. o yuzden de balik yemek gerek. ama malesef balik beni mahvediyor, yiyemiyorum. o yuzden DHA kapsulleri aliyorum hergun. DHA'nin bebek zekasinda cok olumlu etkileri oldugunu dusunuyor doktorlar.

tabii bunlar saglikli, zeki bir bebek sansini arttirmak icin ama yapilmasa bebeklerde bir sorun cikacak diye birsey yok. sonucta vitamin almayip nurtopu gibi bebekleri olan cok anne var ama bir yandan da vitaminlerin ve balik yaginin bebeklerde olumlu etkileri gozlemlenmis, alabiliyorsak almakta da fayda var diye dusunuyorum. Wink
Yukarı Dön
özlemmm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 22:49
haklısın bende en kısa zamanda bu konuyu doktorumla görüşücem.verdiğiniz bilgiler için ayrıca tekrar teşekkür ediyorum..Wink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.