Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - doğum korkusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudoğum korkusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurkale Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 12:04
merhaba yeni birşeyler bulursanız benimle paylaşırmısınız benimde doğuma 9 haftaa kaldıı ve endişeleniyorum ama ben normal istiyorum çünkü kesilme fobi var Embarrassed
Yukarı Dön
yagizinannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 14:14

Seninde 2 ay kadar bir süre oluyo galibaWacko Benim bildiğim kadarıyla herhalukarda bir kesilme oluyor.Ben doğuma girerken özellikle dikerken ve keserken uyuşturmayı unutmamalarını istiycemPigİlk kez yaşayacağım için çok endişeliyim bende.Ama şu son araştırmalarıma göre normal imkanı olursa normali deneyeceğim.Suni sancı verdiklerinde yatakta değilde ayakta gezersen acın dahada azalıyormuş. Sakin ve soğuk kanlı olmalıymışız vede doktor ıkın demeden ıkınmaya başlamamalıymış.Şimdilik aklımda kalanlar bunlar..Beni rahatlattı biraz umarım sanada faydalı olurThumbs Up

Yukarı Dön
cokomel Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 16:56
normal doğum yapmayı çok istedim ama malesef sezaryan oldum ikinci bebeğim olursa araştırp normal olabilirse normal yapmayı çok isterim. biliyorum kolay değil ama insan hayatta kaç defa böyle bir şeyi yaşar sancı bile çekmedim şimdi birileri yanımda sancıyla ilgili konuşurken boş boş bakıyorum. adı üstünde yaa normal varmı ötesi. ayrıca sevgi emek ister bence oda bi emek sonunda harika bişey varsa deymezmiWinkWink   allah yardımcınız sizin için hyırlısı neyse o olsun inşallah...
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2934
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 21:48
canım dr neyi tavsiye ediyor?
benim dr bebek kilolu ve bende çatı dar olduğu için sezeryanı tavsiye etmişti.herkesin söylediklerini dinleme.herkezin vucut yapısı farklıdır.

Yukarı Dön
nurkale Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2010 Saat 14:42

tabiki inşallah hayırlısı olur kolay olur ve en önemlisi saglıklı olur allah herkesin yardımcısı olsun herkese teşekkürler Clown

Yukarı Dön
Lavinia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2010 Saat 17:24
normal dogumda kesilme sart degil. episiotomy diyorlar. eskiden bebek dogarken vajinayi yirtarsa hasar buyuk olur diye her normal dogumda kesiyorlarmis ama sonraki arastirmalar tam tersini gosterdiginden artik kesmiyorlar. eskiden yirtigin anuse kadar ulasip bosaltim fonksiyonlarini etkileyecegine inaniyorlarmis doktorlar ama sonra bakmislar yirtiklar dumduz degil de kavisli ilerlediginden bu riskin cok dusuk oldugunu gormusler. ben doktoruma sordum, onun calistigi hastanede her yuz kadindan 2sini kesmek zorunda kaliyorlarmis. cok nadir yirtiliyor, yirtilsa da kesikten cabuk ve rahat iyilesiyormus. anne minyon, bebek buyuk olursa vs. Turkiye'de hala herkesi kesiyorlar mi? doktoruna bir sor istersen. sart degil diyebilir.  
Yukarı Dön
yagizinannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2010 Saat 20:34

Ben doktorumla henüz doğumun nasıl olacağıyla ilgili görüşmedim.Yalnız şöyle diyim kesilme konusunda yakın zamanda teyzem doğum yaptı ve 2.ci doğumunu yaptı .1.si erkek ve 8 atmışlardıConfused Devlet hastanesiydi.Çok ama çok zor doğurduğunu,dikişler atılırken hart hart duyduğunu söylemişti.DisapproveŞimdiki 2.ci çocuğuda kız ve oda normal doğumla oldu.bu çok ama çok kolay olmuş,girmesiyle çıkması bir oldu,çok kolay doğurdum bunu dedi ama 3 tane dikiş atmışlar.Etrafımdaki yakın zamandaki duyduklarım ve olanlar bu şekilde.İzlediğim doğum videolarındada kesiyolar.zor vallahi Wacko 

Yukarı Dön
Lavinia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 88
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2010 Saat 21:02
Anladim. sanirim Turkiye'de yaygin bir uygulama. burda cok nadir kesiyorlar. Doktorun soyler muhtemelen kendi kesme oranini. Ama keserlerse bile eger epidural alacaksan zaten belden asagisini hissetmiyorsun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.