Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nhlrd
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
|
Konu: doğum sonrası saçları dökülüp,troit hormon sor.yaş Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 13:19 |
doğum sonrası saçları dökülüp troit hormon sorunu yaşayanlar....
oğlum 19 aylık ve şükür ki hala emiyor…
ANNE SÜTÜ HAKKINDA YAPILAN SON ARAŞTIRMALAR yazısında gördüğüm ilaç kullanım konusunu okuduğumda başımdan geçen bir olayı paylaşmak istedim.belki benimle aynı durumu yaşamış olan anneler de olabilir yada yeni doğum yapan annelerin başından geçerse kontrollü olmaları gerekebilir diye paylaşıyorum sizlerle
oğlum 4 aylıktı, doğumdan itibaren tutam tutam saçlarım dökülmeye ve vücudumda yeni benler oluşmaya başladığı için dermotoloji uzmanına göründüm.yeni benler oluşması, vücut hamileyken büyüme hormonu salgıladığı için olabilen bir durummuş, korkmaya gerek olmadığını söyledi
fakat saç dökülmesi için kan tahlili yaptı, sonuçlarda TSH, T3, T4 değerlerim (troit hormonları) yüksek çıktı, bunun arkasından uzmana göründüm, ultrasonlar çekildi, nodül yoktu.fakat göründüğüm uzman(doçent) ilaç kullanmam gerektiğini bu değerlerin düşmesi gerektiğini söyledi.zaten troid sıkıntı veren insanı boğan ve durup duruken stres yaşatan bir hastalık, üzerine bir de oğlumu emziremeyecek olmam kabus gibi çöktü üzerime. 15 gün aralıklarla kan tahlili oldum ve dr her seferinde emzirmeni kesmen gerek, ilaç kullanacaksın, ben de çocuklarımı ancak 2 ay emzirebildim (kariyer yapması için) diyordu.
Fakat ben ısrarla oğlumu emzirecektim, ilacı kullanmayı reddettim ve başka bir uzmana (9 Eylül üniv. Prof) göründüm. Bu rahatsızlığı ilaç kullanmadan sıkı takibe almamızı, eğer değerler düzelmezse ilaç kullanmam gerektiğini, bu takibi yapmadan ilaç kullanırsam da hastalığın seyrini tamamiyle değiştirip kalıcı troid sorunu yaşabileceğimi söyledi, içim çok rahatlamıştı
Önceleri 15 günde bir, sonra ayda bir, sonra 3 ay…. Derken şimdi senede bir kontrolüm var ve değerlerim düzeldi..
Ve ben hala emzirebiliyorum J
|
gülücüklü günler
|
 |
hülya
Pırlanta Üye
Puanlar: 7478
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 13:27 |
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. yavrunu emzirmek için gösterdiğin çaba ve özveri için tebrik ederim. bende yavrumu şükürler olsun ki 19 ay emzirdim
|
 |
Ayşegül
Moderatör
Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))
Puanlar: 5248
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 13:42 |
canım benim annelik ne demek bir kez daha gördük azmin için tebrik ederim ayrıca çok geçmiş olsun ne güzel hala emzirebiliyorsun bende oğluşumu 22 ay emzirdim şükür inşallah herkes uzun uzun emzirebilir bebişini 
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
 |
Beyza
Moderatör
Puanlar: 5691
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 13:42 |
Merhaba canim bende dogumdan sonra tiroid hastaligina yakalananlardanim.Ama bende fazla sac dökülmesi olmadi.Benim adetlerim düzensizlesti 2 ayda bir olmaya baslamistim.Kadin doktorum yumurtaliklarimda kist oldugunu söyledi muayene sonrasi.Ve beni ic hastaliklari uzmaninja yolladi,yapilan kontrollerde tiroidlerimin az calistigi saplandi.Ocak ayindan beri ilac kullaniyorum ve 2 ayda bir kontrollere gidiyorum.Maalesef bu yüzden su an icin 2.bebek sahibi olamiyorum, kafayi takmis durumdayim  Büyük gecmis olsun canim
|
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
|
 |
nhlrd
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 14:13 |
teşekkür ederim arkadaşlar, rahatsızlık geçiren tüm anneler geçmiş olsun ,Allah dermansız dert vermesin kimseye...
sevgili Beyza, kendi kadın doğum uzmanıma danışmıştım o dönem (hastalığımın yoğun seyrindeyken çünkü hemen aklıma ya ikinci bebeğimi hiç doğuramazsam sorusu da takılmıştı) hamile kalacağın zaman önceden hazırlık dönemi olsun diye hem troitle ilgili doktorumla hem de benimle ortak takibe girelim demişti, kullanacağın belirli dozla ilaçlarla hamileliğin rahat geçebilir, sorun etme demişti.birçok troit rahatsızı hastası varmış sağlıkla çocuklarını doğuran.
bence içini rahat tut, dilersen başka doktorlarla da bu konuyu görüş derim...
çok geçmiş olsun
|
gülücüklü günler
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4053
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 14:23 |
benim de ufak tefek gözle görülür durumlarım var ama sizin ki kadar ciddi değil(dir) diye düşünüyorum.... ne zaman gebe kaldım o günden beri saç dökülmesi başladı, doğum sonrası biraz daha arttı, yüzümün yan kısımlarında ve gıdık bölümünde tüylenme başladı ve son olarakta minik minik benler oluşmaya başladı (2-3 aydır) burayı görene kadar böyle bi korkum, endişem yoktu... aklımı karıştırdı....
Düzenleyen emre - 07 Eki 2010 Saat 14:25
|
|
 |
nhlrd
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 14:41 |
bence de korkma arkadaşım,
eğer çok tedirgin olduysan internetten de araştırabilirsin belirtilerini, eğer hala tedirginsen de sağlık ocaklarında bile yapılabilen kan tahlili yaptırır rahat edersin, meraklanma canım 
|
gülücüklü günler
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4053
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 14:45 |
nhlrd Yazdı:
bence de korkma arkadaşım,
eğer çok tedirgin olduysan internetten de araştırabilirsin belirtilerini, eğer hala tedirginsen de sağlık ocaklarında bile yapılabilen kan tahlili yaptırır rahat edersin, meraklanma canım  |
sanırm en güzeli sağlık ocağına gidip tahlil yaptırmak teşekkür ederim canım sağol.. ismini bilmşyorum kusura bakma, ben öznur
|
|
 |