Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - doğum sonrası tetanoz aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudoğum sonrası tetanoz aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 7>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
AtaDenizim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1094
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 21:11
ben hamileyken iki doz yapındım. 3 kez yapıyolar ama iki ekzde yeterli geliyormuş. 2 ay aralıkla yapındım. bu hemşireler kafasına göre mi yapıyorlar anlamadım.hepimiz ayrı ayrı zamanlarda yapınmışız
acıya ağrıya gelince evet çok ağrı yapıyor özellikle 2 gün ama ilkinde öle oluyo. ikinci dozda çok şiddetli olmuyor bayanlar
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 22:14

nuriye canım bence aşılarını tamamla ki diğer hamileliğinde bidaha yaptırmak zorunda kalmazsın benim gibiPigbende ilk hamileliğimin 5. ve 6. ayında daha sonra bi doz daha yaptırmıştım ama vaktini hatırlamıyomBig smileen son aşıdan sonra birer yıl arayla rapel dozlarını yaptırmıştım..şimdi 10 yıl daha bana bişi olmazmışPigbazı hekimler gerek duymuyo hastane şartları  oldukça temiz olduğu için ''ne gerek var,yaptırma ''diyolar ama işi sağlama almak lazımEmbarrassedtabiii  ısrarla yaptırttan hekimlerde oldukça fazlaEmbarrassed

haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 12:53

bana bişi diyen olmadı Tongue ama 5 yıl içinde tüm aşıları tamamlamam gerektiğini duymuştum

Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 13:21
Ben ilkini vurulduğumda 1-2 gün ağrımıştı kolum ama diğerinden ağrımadı.Vuran kişiyemi bağlıdır bilmem.3. dozum 30 ekimde olacak.Bu 3. cüyüde yaptırırsak yani 3ünüde tamamlarsak koruma süresi ve etkisi uzamış oluyor.Boşu boşuna 2 tane yemiş olmayın bence.3. cüyüde yaptırın tam olsunWink
Yukarı Dön
ceylinim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 732
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 13:21
merhaba kızlar; ben hamileliğimden 1 yıl önce ufak bi mutfak kazası geçirmiştim ve tetanoz aşısı yapılmıştı. Doktoruma bunu söyledim o da yeniden yaptırmama gerek olmadığı, tetanoz aşısının eskiden kalma bi  durum olduğunu artık şartların değiştiğini doğumların evde değil ağırlıklı olarak hastanelerde ve daha steril ortamlarda yapıldığını söyledi ve bende ne hamileliğimde ne de şimdi aşı yaptırmadım. Acaba yaptırsamıydım?Disapprove
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 13:22
evet sibel bende 5 yılda tamamlamıştım 5 dozu..sen bi sor sağlık ocağına bence..aslında hamilelere aşı kartı düzenlemiş olmaları lazım tetanoz için,benim vardı mesela.tarihlerinde gidip yaptırmıştım ,bide benim hiç ağrım olmadı aşılardan dolayı..Pig
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
Yukarı Dön
superisi Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3384
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 13:24
Arkadaşlar önemsiz görünsede aslında çok önemli bir aşı. her insanın vurdurması gerekiyor. İlk doz  çok acıyor gerçekten 3 gün acısı sürüyor. Ama 2. dozu yaptırdığımda hemşire bu okadar ağrımaz demişti gerçektende ilki gibi ağrımadı. 5.doz şeklinde vuruluyor. tabi bu yaklaşık 2 yılı kapsıyor. ömür boyu koruma oluyor. Hamilelik şart değil her insanın mutlaka vurdurması gerekiyor.
ZÜLAL(Bookworm)
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 16:47
ben sağık ocağında vurunmamıştım dışardan almıştım Dead şimdide piyasada yok o aşı Dead acaba sağlık ocağında devam etsem zararı olmaz heralde... bi soram kontrole gittiğimde bali Confused 
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 7>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.