Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dolgu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdolgu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 123
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: dolgu
    Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2015 Saat 17:34
Kadir Hocam, 6 yaşındaki oğlumun resimdeki 85-84, 74-75 numaralar yazılarak dolgu yapılması gerektiği söylendi. Resim: http://i.hizliresim.com/b2L1WG.jpg

Sizin yazılarınızı okuduğumda genelde dolgu yerine ağrıdığında gidip çektirmemizi tavsiye ettiğinizi gördüm. Bu oğlumdaki sorunlu dişler için de geçerli mi? Dolguya gitmeyelim mi? Dolguyu Hacettepe'de yaptıracaktık. Siz ne derseniz öyle yapalım diyoruz hocam. cevabınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2015 Saat 18:57
Bu yasta degmez, zaten degisecekler..
Zymafluor kullanmis olsa idiniz disleri curumezdi... Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2015 Saat 21:33
Hocam başka bir konu başlığı altında yazmak istemedim. Benim kızım 4 yaşında ve alt çene ilk azı dişinde kahverengi bir leke oldu ve kızımı dişçiye götürdüm acaba lekemi yoksa çürük mü diye ama çürükmüş büyür bu dedi ve sadece o nokta olan bölgeti çok hafif kazıdı temizledi ve beyaz madde ile doldurdu. Yalnız kafama takılan azı dişi bile olsa neticede süt azı dişi ve 10 yaşında düşecek bir diş. Bu dolgu düşermi düştüğünü anlamam sadece orada delik olursa anlarım çünkü dişi çok oymadı 6 ayda bir kontrol dediler ama çocuk huylandı kolay kolay gitmez. Ben zymaflorur kullanıyorum kızım uzun süre gece emmdiği için oldu bu çürük sanırım şimdi fırçalıyoruz ve zymaflorurda alıyoruz. Azı dişine yapılan bu dolgu düşer mi hocam düşerse mecburen gidip tekrar doldurmam gerek değil mi diğer dişlere dolgu yaptırmayacağım ama diş doktorları çürük gördüklerinde hemen dolgu diyorlar çürüğün mikrobik yönünden vücuda organlara zararı var diyerek dolgu yapılması isteniyor. Kızım müsaade etti pek anlamadı ama işlemin sonuna gelince artık ağlamaya ve bağırmaya başladı. Bundan sonraki dişler fırçalanacak ve zymaflora devam edilecek. Umarım bizim dolgu diş değişeceğene kadar bizi götürür yoksa işim zor fikrinizi öğrenmek istedim teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2015 Saat 02:11
Dusebilir. Her dolgu tekrarinda, o oyuk dahada buyutulecek. Ugrasmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ağu 2015 Saat 21:50
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2015 Saat 11:59
Hocam dolgu düşse bile yenilemiyelim yani bunu anlıyorum doğru değil mi ?İnşallah düşmez de düşerse de gösterdiğimde düşmüş dediklerinde ben hiç yenilemiyeyim böylecede diş değiştirene kadar gider değil mi ?bunu anlıyorum doğrumu ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2015 Saat 19:53
Dogru,Hani; 2-3 yasinda olsa tamamda, bu yasta zaten az bir sure kalmis. Agri olmadikca ugrasmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.