Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Domuz gribi aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDomuz gribi aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: Domuz gribi aşısı
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 11:10
Günaydın Kadir Hocam, oğlum 15.12.2008 doğumlu daha yaşına girmedi en yakın zamandaki aşısıda doğumgününde yapılacak olan rutin aşılar. Domuz gribi aşısı temin edip yaptırmamızda herhangi bi sakınca varmıdır acaba, aşı arası olarak aralık 15 e kadar olan süreyeterlimidir  tabi aşıyı bulabildiğimiz taktirde , bu konuda çok endişeliyiz çoğu anne olarak , bilgilerrinize ihtiyacımız var, daha önceki röpörtajlarınızda yaz aylarında olduğumuz için şanslı olduğumuzu söylemiştiniz, şimdi napıcaz, aşı kesin korunma mı, ?
   Kolay gelsin hocam, hayırlı ve esen günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 20:05
Aşıyı devlet, bir öncelik sırası(?) ile yapacakmış... Bu sıra ve öncelik ne ben bilmiyorum.. Bekleyip göreceğiz. Havalar soğudukça kalabalık yerlerden uzak durun..Hangi aşılar olursa olsun aralarında en az 30 gün olması iyi olur. Zaten ilk aşısı doğum gününden sonra yapılacak olan KKK aşısı. (Bak:Aşı takvimi) 
Yukarı Dön
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 14:54
İyi günler hocam, domuz gribi virüsü ağız ve burun yoluyla vücuda girdikten sonra 1-2 gün geçmesi gerekiyormuş hastalık yapması için, bu sürede de tuzlu su ile gargara yapmak virüslerin çoğalmasını engelleme sağlarmış, tamiflu almakla aynı önlem olarak kullanlılabilirmiş, eşim ve ben her akşam daireden gelirgelmez tuzlu su gargarası ve diğer önlemler eşliğinde tabii yapsak hastalık başlamadan 10,5 aylık olan oğlumuza bulaştırma riskini ortadan kaldırmış olurmuyuz, bebeğim için çok endişeleniyorum, daha normal bi grip bile geçirmedi bu bağışıklık sisteminin zayıf olması mı demek?
    Sağoluun Hocam, kolay gelsin
Yukarı Dön
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 15:02
hocam 11 yaşındaki oğluma yaklaşık 2 ay önce normal grip aşısı yaptırdım okullarda domuz gribi aşısı yapıldığı zaman tekrar aşı olmasında sakınca varmı ?2 tane grip aşısı üstüste olması oğlumda bir problem yaratırmı?
BELİNAY
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 15:31
Anne karnında iken sizden geçen antikorlar, ilk 1 sene çocuğu daha kendisi antikor yapmadan koruma altına alıyor. Onun bağışıklık sistemi en az sizinli kadar sağlam. Domuz gribi aşısını mutlaka yaptırın. Sizi yaptırdığız aşı içinde 3 tane aşı var... Domuz gribi aşısı tekli bir aşı.. Seneye başka iki virus ile mevsimsel aşı içindede olacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.