|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pasifik35 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pasifik35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şub 2018 Saat 21:18 |
merhaba dr bey.merhaba dr bey. kızım 13.5 aylık kilosu 10.900.dün başlayan 41.5 lara dayanan yüksek ateş nedeniyle dr götürdüm.kan tahlilinde wbc: 9.14 monosit % 11.8 monosit # 1.08 idar tahlilleri nitrit negatif bol lokosit görüldü diyor kusma isal hapşırık öksürük burun akıntısı gibi bir emare yok şu ana kadar.gün içinde genel durumu iyi olduğundan ateşi 40 dahi olsa düşürmedim kan tahliline göre sizin yazdıklarınızı okuyup cıkardığım sonuca göre E.M hastalığı mı ? yoksa basit bir grip mi? dr muayenede boğazının iltahaplandığını söyledi ve bildiğiniz üzere 6 iğne ve 1 antibiyotik olan reçete yazdı.tamm dedim.tabikide almadım( almamız gerektiğini her dk söyleyen eşime karşı nasıl bir savaş veriyorum bir bilseniz...) cok rahatsız olduğu zaman 5 ml calpol veriyorum Ateşi karnından ölçtüğünüzü okudum hocam ,mesela ben karnından 39 ölçüyorum eşim boynundan veya şakağından ölçtüğünde 40.5 çıkıyor kanakışının hızı sebebiyle o şekilde çıkıyordur diye düşünüyorum doğru mu?hangisine itibar etmeli iyiki sizi bulmuşum hocam yoksaaaaaa halimiz harapmış.makalelerinizi okudum forum yazılarını da okuyorum.Allah razı olsun ayırdığınız kıymetli zamanınız için. Düzenleyen pasifik35 - 07 Şub 2018 Saat 23:46 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet, buyuk ihtimal ile; E.M. Ates; 1 hafta bile surebilir, sakin telas etmeyin.. Ates: en yuksek olculeni esas alin, ama atesinin kac oldugunun bir onemi yoktur, ates ile ugrasmayin.. SAKIN: TURK DOKTORLARININ GAZINA GELMEYIN... Cok rahatsiz olursa, Calpol verin.. Dolven, Ibufen grubu ilaclari vermeyin.
|
|
![]() |
|
pasifik35 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pasifik35
hocam kızım ateşte 42 yi gördü calpol en fazla 6 saat etki ediyor. pedifenle dönüşümlü olarak mı versek? kan tahlilini tekrar yaptirdik hocam wbc:10.37 mon%4.8 mon#0.5 monositler düştü hocam.grip arazi da baş gösterdi bugun burun tikanikligi olarak. bugun 2 dr ,esim ve ailesi ile savaş yapmak zorunda kaldim hocam.beni çocugun beynini haşlamakla itham ediyorlar.wbc si düşük olan bir çocuga antibiyotik verdirtmedim diye ve kizima sadece ates düşürücü veriyorum diye (onu da atesten aglayinca veriyorum hocam) ateşliykende genel hali iyi oluyor gülüyor oynuyor canı isterse yemek bile yiyor kusmadan. bu 3. gecemiz hocam 2 gecedir fitil veriyorum.bu atesin bu kadar cok yükselmesi beni tedirgin etti.42 derece olunca kizim elleri ve ayaklari buz gibi oldu klima gibi vücudu sogutmaya basladi Düzenleyen pasifik35 - 09 Şub 2018 Saat 00:21 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN ates dusurmeyin.. Hele tamamen bir "Turk doktor sacmaligi" olan, donusumlu ates dusurucu verme isini sakin yapmayin.. 1 hafta surebilir. Atesi dusururseniz, daha da uzun surer.. Antibiyotik verirseniz, dokuntu olabilir. Cok okumaniz lazim....COK! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pasifik35
![]() ![]() ![]() merhaba hocam Dediğniz gibi 3. günden itibaren hiç ateşini düşürmedim.ateşi 41.5 veya 42 ye çıktığında elleri ve ayakları klima gibi soğuyup ateşi düşürüyordu. yaklaşık 5 günün ardından ateş tamamen düştü.fakat yerini balgamlı öksürük,isal ve şeffaf burun akıntısına bıraktı limonlou bal ve s.f kullanıyorum.burnundan rahat nefes alıor malum kış ayı.ben cok ateşi var diye atlet ve yazlik tayt giydirdim bide yere çıplak ayakla basamadığı için ince çorap giydirdim.çok mu az giydirdim? kesinlikle antibiyotik vermedim.Ateşi düşüncede üşütmesin diye biraz fazla giydirdim galiba sırtında vücudunda dirseklerin iç kısmında döküntüler oldu.yüzündede var. ama çekemedim hocam. sorum şu? 1-fazla mı giydirdim yoksa viral bir döküntü mü? 2-ateşli olan bebekler nasıl giydirilmeli? boş kaldığım her an forumdayım hocam günlük soruları takip ediyorum makaleleri okuyorum sürekli tekrar tekrar. verdiğiniz bilgiler için minnettarız hocam Düzenleyen pasifik35 - 11 Şub 2018 Saat 22:35 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Nadiren, antibiyotik almayanlarda da dokuntu olur.. Antibiyotik alanlarda dokuntu ihtimali artar.. E.M. dokuntusu, kendiliginden gececek.. Cok daha nadiren de; denge bozuklugu, garip cisimler gorme gibi sikayetleri de olabilir, bunlar da zararsizdirlar, ve kendiliginden decerler. Atesli bebek; rahat ettigi sekilde, odasinin sicakligi da goz onune alinarak, terlemiyecegi bir bicimde giydirilir. Ayrica da, su "usutunce hasta olunacagi" inancini bir unutun.. Hastaliklar, mikroplarla olur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|