|
Ek gıda meselesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aabut ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mar 2020 Saat 00:43 |
Hocam merhabalar. Benim kızım 11 aylık en son 9500 gr dı doğum kilosu 2780 gr.
Sizin yazılarınızı okuyorum hep, 2 yaşına kadar sadece anne sütüyle beslenen hastalarım oldu demiştiniz. Ben onu okuduktan sonra ek gıdaya hiç hevesli olmadım. Anne sütü verdim sadece. Tabi çevremden çok tepki gördüm, çocuk aç kalıyor diye. Çünkü burada 6.aydan sonra anne sütü çocuğa yetmez diyorlar. Bir de geceleri çok uyanıyor hemen aç bu çocuk, pirinç unu maması ver yatmadan diyorlar ben çocuğun midesini o şekilde doldurmak istemiyorum. Ben hala bazı günler sadece anne sütü vererek geçiriyorum ama bazen sabahları yumurta yediriyorum, aralarda da yoğurt çok nadir de yayla çorbası, tarhana yediriyorum. Sorum şu ki; ek gıda verdikten sonra acaba sadece anne sütüne dönmek mümkün müdür? Yoksa mide kapasitesi dedikleri şey vardır ve çocuğun mide kapasitesi arttığı için sadece anne sütüyle doymaz olur mu? Çevremden baskı görmesem hiç ek gıda vermeyecektim çünkü çalışmıyorum çocuğumu emzirme şansım var niye emzirmeyeyim. Kafamdaki soru işaretlerini size çok güvendiğim için sorup yüzde yüz emin olarak insanlara savunmak istiyorum kendimi. Teşekkür ederim hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119041 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anne sutunu son damlasina kadar verin, yer kalirsa, diger gidalardan da verin.Siz emzirdikce, sutunuz gelecektir. Hatta eskiden, emzikli anne vefat ederse, bebegi sizin gibi anneler emzirirler, iki bebeklik sut gelirdi.
Ilk sayfada; Yazarlar kisminda, makale listemdeki: "Anne sutu ve rakipleri" makalemi okuyun ve o etrafinizdaki cahillere de okutun.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|