Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ekin normal mi ????
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEkin normal mi ????

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 01:20

ClownÖzlem, öncelikle seni çok iyi anlıyorum..  bu dönemi biz şiddetli geçirdik ..  Ama sağlıklı bir şeek

ilde atlatmışız Thumbs%20Upçünkü   oğlum kendine güveni olan bir çocuk..
Çocuklar 1,5  yaşında n sonra( gelişime göre değişebilir) isteklerini  ortaya koymaya çalışıyorlar.. Mesala ben  soğuk günlerde yelek giymesini istiyordum. ama o kendi istediğini giymek istiyordu..  ne yapmamız gerekiyor  onların istediklerinimi hayır.  yelek giymek istemiyorsa   giyme demeyeceğiz tabiki..
çaktırmadan bu işi halledeceğiz..  mesala yelek giy yerine   ayıcıklı yeleğimi istersin,  pembe yeleği mi giymek istersin. gibi..   Bazı ebeveynler kıyafet uyumsuz oldu  diye  çocukla bu dönemde inatlaşıyorlar.  Bence hiç önemli değil  uyumsuz giymek isterse uyumsuz giysin.. Ben bu konuda   hiç baskı yapmadım öyle alakasız kıyafetlerle dolaştığımız günler olduki... Hala da zaman zaman oluyor.
 Kolay değil tabiki, ama  atlatılmayacak  bir dönemde değil.
.Bu dönemi şiddetli geçiren biri olarak  sana sabır, sabır, sabır diyorum...
Hiç kafana takma geçici bir dönem, hepimiz  yaşadık  bu dönemi    ve yaşayarakda   öğrendik...
Dahada öğreneceğimiz çok  şey var...
Güzel kızını ve seni öpüyorum...Approve

Düzenleyen sengul - 28 Nis 2008 Saat 01:23
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 10:49

canım benim önce allah kolaylık versin ama sakın çocuga vurma vurdugun zaman daha kötü sonuçlar doguracaktır emin ol ona olan kızgınlıgını belli etmemeye çalış ve güzel güzel söyle herşeyi mesela bana ismimle hitap edemezsin çünki ben senin annenim gibi kesin emir olan cümleler kurmayı dene zaten bu dönem geçici bir dönem çok fazla canını sıkmamaya özen göster Approve

Yukarı Dön
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1536
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 13:25
Özlemcigim,benimde kücük oglum hemen hemen 2bucuk yasinda! Zaman zaman bizimde böyle inatlasmalarimiz ve tüm gün süren huzursuzlugumuz oluyor!
Öncelikle sana sunu söyleyeyim: Tam bu yasta cocuklar SINIRLARINI ölcüyorlar, yani nereye kadar gidebilirim, annemin SINIRI nereye kadar? diye bir dönem yasiyorlar!!! Bu zaman icerisinde hakikatten bizlere cok ama cok sabirli olup söyledigimizden dönmemek olmali!! Biliyorum cok zor oluyor, sinir insanin her yerine migdesine vesayre vuruyor ama sabirli olmayi deneyeceksin! Eger az önce hayir dedigin seye sirf sussun diye simdi evet dersen, cok ama cok büyük bir hata edersin! Birdahakine cok aglayip sizlayarak aynisina ulasacagini aklinin bir kösesine yazacaktir!
Ben ogullarimin ikiside benimle cok inatlastiklari zaman veya beni dinlemedikleri zaman, bir kac kere ikaz ediyorum...susmazsa odadan cikarip baska odaya sokacagimi söylüyorum, susmayincada gercekten sokuyorum baska odaya! Ilk önce daha cok bi cildiriyor ama sonra nispeten cabuk susabiliyorlar! Bu arada yasi kadar dakika sokmalisin odaya. Mesela: 2bucuk yasindaki cocugu 2bucuk-3 dakika, daha fazla degil...5-yasindaki cocuguda 5dakikadan fazla sokmamalisin odaya!
Zor biliyorum hemde cok zor ama bu yaslarda kisilikleride olusuyor bu yüzdende SINIRLARIN nerede oldugunu bilmeleri icinde cok önemli bir dönem, bizler icin ne kadar yorucuda olsa!!!
Birde seni tahrik ederse, mesela tükürdü vesayre hiiiiccc orali olma, buna kizarsan" Ha tamam annem buna kiziyor, ben onu böyle kizdirabiliyorum" deyip hep aynisini yapacaktir...hic orali olma, ben mesela " iiii sen pis cocuk olmussun" diyorum, siliyorum...1-2 kere tekararladiktan sonra yapmiyorlar birdaha!!! Cok uzun oldu, ama bunlari paylasmam gerektigini düsündüm, cünkü bu dönemi cogu anneler hatta tüm anneler desem yeri var, yasiyoruz!!!! Cok öptüm canim, BIZLERE kolay gelsin!!!!Clown

Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 16:41
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

ClownÖzlem, öncelikle seni çok iyi anlıyorum..  bu dönemi biz şiddetli geçirdik ..  Ama sağlıklı bir şeek

ilde atlatmışız Thumbs%20Upçünkü   oğlum kendine güveni olan bir çocuk..
Çocuklar 1,5  yaşında n sonra( gelişime göre değişebilir) isteklerini  ortaya koymaya çalışıyorlar.. Mesala ben  soğuk günlerde yelek giymesini istiyordum. ama o kendi istediğini giymek istiyordu..  ne yapmamız gerekiyor  onların istediklerinimi hayır.  yelek giymek istemiyorsa   giyme demeyeceğiz tabiki..
çaktırmadan bu işi halledeceğiz..  mesala yelek giy yerine   ayıcıklı yeleğimi istersin,  pembe yeleği mi giymek istersin. gibi..   Bazı ebeveynler kıyafet uyumsuz oldu  diye  çocukla bu dönemde inatlaşıyorlar.  Bence hiç önemli değil  uyumsuz giymek isterse uyumsuz giysin.. Ben bu konuda   hiç baskı yapmadım öyle alakasız kıyafetlerle dolaştığımız günler olduki... Hala da zaman zaman oluyor.
 Kolay değil tabiki, ama  atlatılmayacak  bir dönemde değil.
.Bu dönemi şiddetli geçiren biri olarak  sana sabır, sabır, sabır diyorum...
Hiç kafana takma geçici bir dönem, hepimiz  yaşadık  bu dönemi    ve yaşayarakda   öğrendik...
Dahada öğreneceğimiz çok  şey var...
Güzel kızını ve seni öpüyorum...Approve

arkadaşım ne güzel anlatmışsın sen öyle yeğenime destek olmuşsun teşekkür edrim  Bende diyom bebeklikten çocukluğa geçerken oluyo  diye 3 yaş krizi işte gececek ama işte tek başına büyütüyo ya ondan bunalıyo asen ona örnekler verde destek ol ben daha o zamanlara gelemedim ki bakcez bakalım bizimki neler yapcek LOLLOL
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
seydaulgen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2008 Saat 00:36

Cnm bence kızını bir pedagoğa götürmende fayda var diyorum. Çünkü en iyisini onlar bilir  sana bu konuda en iyi uzman birinden olacaktır diye düşünüyorum... Benim kardeşiminde oğlunda bazı davranış problemleri vardı. Çocuk psikiyatristine pedagoğa çok götürdü. İnan sana nasıl davranmam gerektiğini çok iyi anlatıp yardımcı oluyolar. İstersen özele istersen devlet hastanesine götürebilirsin.

Clown
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 May 2008 Saat 22:54
kısssssssssssssss özlem bak herkes elbirlik sana yardımcı oluyo okuyon mu nerdesiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnn

cevap yazsana  canım yeğenişkom tombulum annen söledi ,,,,,,,beden olmuşun bak seni rezıl ettım siteye hehehehehLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
hadi vazgeçtim sildim bedeni
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.