|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ecetunaçağla
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ecetunaçağla
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: El ve ayak parmaklarında deri kalkmasıGönderim Zamanı: 02 Oca 2016 Saat 19:03 |
|
Hocam yazılarınızı okuyorum herkese cok guzel cevap veriyorsunuz o yuzden sıze sormak istedim. 10 aylık oğlumun iki haftadır parmak uclarında deri kabarması ve akabinde soyulma var ilk önce el parmaklarını agzına soktugu için sandım ama baktımki aynısı ayaklarında da baslamış. İki gündür yurtdısında afrikadayım burada dr a kime gidecegimi bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Turkiyede basladı burda biraz sanki ellerindeki durdu gibi oldu. Huysuzluk ates herhangi birseyi yok. Üç hafta önce kızamık ve sarıhumma asısı oldu. Bu deri dokuntusunden iki hafta öncede eklem yerlerinde kırmızılıklar vardı alerji gibi bizde asıdan olabilir diye göturmediydik doktora. Birde demiri dusuk cıkınca yeni demir damlası vermeye basladık doktorumuz 9 kilo oldugu için 20 damla verdi demiri yarı yarıya dusukmuş. Bunlarında etkisi olabilirmi diye belirtmek istedim. Şimdiden tesekkur ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2016 Saat 20:37 |
|
1- Dikkat edin..... 10 aylik bir cocukta, HGb alt siniri, ERISKIN alt sinirindan daha dusuktur. Bu yasta: HGB:10g/dL altinda olursa, anemi denilebilir. Eriskinlerde ise; HGB:12g/dL alti anemi sayilir. 2- Ellerini her banyodan sonra, kese yapar gibi surterek olu derileri dokun. Bu yastaki cocuklar, eriskinler kadar sik el yikamadiklari icin, ellerinde bu sekilde soyulmalar olur.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|