Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emerken nefes borusuna süt kaçıyo.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuemerken nefes borusuna süt kaçıyo.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bulsara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2009 Saat 17:54
arkadaslarin dediklerine katiliyorum, emzirirken basini govdesine gore dik tutmakta fayda var. benim oglum da bunu cok sik yasadi. ozellikle bebekler kucukken henuz emme teknikleri gelismekte oldugundan bazen ayarlayamiyorlar. bir de sut tazyikli geliyor olabilir. ilk zamanlar ben de annemden ogrendigim gibi kaslarindan alnini yukari dogru cekiyordum ama doktorumuz bu sekilde sutun akcigerlere kacabilecegini soyledi. nefes yolu acik oldugu surece kendi kendilerine nefeslerini duzenliyorlar. ama basini geriye vermemek lazim. dik tutmak, hatta biraz one dogru egip beklemek hafifce de sirtina vurmak dogru.
Yukarı Dön
nuriyeugur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1403
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2009 Saat 11:36
neyse ki bu problemi de atlattık.sanırım daha emmeyi öğrenmediği için oluyormuş.Allaha şükür artık olmuyor genze kaçma olayı
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2009 Saat 15:54
ClapClap aferin kuzuma.
Sen yinede dikkat et Hülya'ya katılıyorum. İrfanda aynen öyle oluyordu. Hatta bizimki sürekli emiyor nefes almayı unutuyordu. Ben çekiyordum memeyiLOL nefes alsın diye. Sonra biberonla emerkende yaptı aynısını.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
nellyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2009 Saat 23:07

Bebişinin ağzına süt çok gidiyor ve o memeyi ağzından çıkaramıyor. Sende kıtlıkta cıkmış gibi emdiğini sanıyorsun. Yavrucukda heycanla yutmaya çalışırken genzine kaçıyor. Serçe parmağınla ağzına sokup memeni çıkar ve nefes alsın. Eğer genzine kaçmışsa ve öksürüyorsa yan yatırıp ensensinin biraz aşağısına vur. Geçecektir. Olmadı kaldır dik tut.Korkmana gerek yok. Ama emin ol dediklerim yüzünden genzine kaçıyor. Aynı benimkinde de oluyordu

Benim oğlum tatlı oğlum MERT'İM
Yukarı Dön
gul_gunes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2009 Saat 13:47
Orjinalini yazan: nuriyeugur nuriyeugur Yazdı:

bebeğim 2 haftalık biliyorsunuz. 2-3 saatte bir uyanıp emiyor.ama emerken kıtlıktan çıkmış gibi biraz hızlı emiyor ve neredeyse her emzirmemde genzine kaçıyor. çok fena öksürüyor ve boğuluyormuş gibi sesler çıkarıyor. bir kaç öksürmeden sonra düzeliyor.ama ben çok korkuyorum öyle yapınca.bunu önlemenin bir yolu var mıdır...

başını biraz yukarda tut...emzirme yastıkları var, alıp bir dene istersen...

anneler bazen büyük hata yapıyorlar, etraftan görüyorum, gördüklerimi de uyarıyorum. çocuğun başı çok aşağıda emziriliyor...hem boğulma tehlikesi hem de  ileride kulak iltihabına neden olma tehlikesi oluyor...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.