Merhabalar Kadir Hocam.
Daha önceden belki hatırlarsınız, kızım 18 aylık ve iki aydır kreşe gidiyor.
Sadece uykuya dalarken emzik ve yatmadan önce süt vermek için biberon kullanıyordum. Kreşte de durum böyleydi ama bugün öğretmeni bana "Nil'e emziği bu hafta unutturduk ve burada artık biberonu da emziği de istemeden uykuya dalabiliyor, isterseniz siz de evde kullandırmayın ve beraberce bıraktıralım" dedi.
Bu gece normalde 10 dakikada kendi kendine emzikle uykuya dalabilen kızım, yarım saat yastıkların altını yatağın etrafını aradı taradı “memme” diye ve ilk defa emziksiz uyudu. Açıkçası bu haline içim gitse de emzik vermeden uykuya dalabildi. Yarın ve devam eden birkaç gün bu olayları muhtemelen yeniden yaşayacağız.
- Peki sizce 18 ay biberon ve emzikle vedalaşmak için uygun bir zaman mıdır?
- Burnu tıkandığı zaman zaten çok sorun olan emzik konusunda kararlılığımı koruyup emziği istese bile bıraktırmalı mıyım?
- Duygusal açıdan da sorun olmaması için nasıl bir yol izlemeliyim? Daha önce bebeklerin oral döneminin bitiminin çok önemli olduğunu ve ileride bu konuda bu dönemdeki eksikliğin, kişinin ilerideki ego gelişiminde bağımlılık sorunları yaşatacağını ve normal bir insanın yaşadığı kaygılar zamanında bu eksikliğin ortaya çıkabileceği hakkında bir yazı okumuştum. Bu nedenle de duygusal açıdan ileride çocuklarımıza sorunlar yaşatmamak için bize biraz bilgi verebilir misiniz?
- Son olarak da bu konuyla alakalı değil ama şu balgamdan nasıl kurtuluruz? Hırıltılı balgamımız devam ediyor ama öksürük sadece balgam geldiğinde oluyor. Bricalyn şurup kullanıyorum günde 3 ölçek yarım doz. Siz de kullanabilirsiniz demiştiniz ama ne zaman sonlandırayım?
Cevaplarınız için şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler.
Duygu SÖZERİ