Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzirmeyle ilgili sorunuma çare...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuemzirmeyle ilgili sorunuma çare...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 10:38
Ayşegülcüm geçmiş olsun canım..

Göğüs uçlarında yaşamıştım aynı stresi,silikon uçlardan almıştık ama kullanamadım,bende bir süre sonra geçti,en güzeli her seferinde yıkamak ve göğüsler fora gezmekLOLhava alsınlar kurusunlar diye,yaz olduğu için avantajın var biz kış bebeğiydik...

Pişik için ne diyeyim bilemedim,sütünden kaynaklıymış yine dr tavsiyesiyle diyet en mantıklısı,altını bağlama aç yatır alt açma bezinin üstüne oda havalansın,silme her seferinde yıka,biz pek pişik yaşamadık ama seninki zaten farklı,sürekli çözüm gerekiyo..
Yukarı Dön
gul_gunes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 22:58
Orjinalini yazan: elcinim elcinim Yazdı:

arkadaşlar okadar kafam karışıkki size de danısayım dedım.bana akıl verın ne olur. bılıyorsunuz erenım paşam dunyaya geldı ve elçinde de oldugu gıbı maşallahım var sütüm gayette var emzırıyorum ama benım sütüm nedense cocuklarıma hep pişik yapmıstır.pişik dedıgım aslında pişik degıl resmen yara ve kanıyo popoları elçindede bu sorunu yaşamıstım ne kremler ne ılaclar kullandım hatta ben dr tavsıyesıyle dıyete başladım cogu seyı yemedım içmedim ama gene oldu gene oldu kızımın poposu ve şimdide oğlumun  poposu.... su an tek bır farkım var kızım oğlum kadar aglamıyordu.eren cok aglıyo altını temızlerken sılerken artık sesı kısılıyo o derece benım içim parçalanıyo okadar yavas sılmeme ragmen  cıglık cıglıga poposunu kacırıyo 1.5 aglık bebek dayanamıyorum....her tavsıye edılen ve dr ların verdıgı ılaclarıda kullandım ama çaresı yok sütüm asitliymiş öyle demısti bi dr.bı dr da kakası cok asitli demıstı ki sanırım aynı şey...

bıde benı emzırme sorunum var oda ayrı bır dert.kızımda yıne bu kadar olmamıstı yıne cok acılar cekmıstim ama bu kadar degıl.. şu an her emzırmede aglıyorum içime ata ata acısını  çok kötü yara oldu kanıyolar onada bır sürü ılaç kullandım ama hıc bır faydasını görmedım...ıkı gundurde eren gaz cıkarırken fazlasını cıkarıyo baktımkahverengi pembemsi kusuyo sanırım artık cok kanamaya basladı.dr a sordum bır sorun olmaz dedı.ama benım cektıgım acıyı anlatamam sıze artık emzırmek işkence oldu bazen aglıyorum elçin görüyo anne emzırme dıye oda başlıyo ağlamaya benı görünce öyle....sonra yok kızım bısey deyıp susuyorum dişlerımı sıkmaktan agzımın içi yara doldu...bıde artık doyuramıyorum paşayı cok sık emıyo ve cok emıyo akşama dogru artık sütüm azalıyo mama verıyorum gunde bır kere o bana yetıyo tekrar  sütüm oluyo gece emzırmeye devam edıyorum...

size sorum acaba ıyıce azaltsammı emzırmeyı oğlum ve ben bu yuzden cok acı cekıyoruz ama faydalarıda çok çok var bılıyorum ne yapıcam şaşırdım yaa...artık hergun  aglamaktan stresten lahusa sendromuda yasıyorum sanırım...mama olayına bırazda  maddıyattan dolayı ıyı bakamıyorum bıde o sorunumuz var bi akıl verın ne olur...

bebegımın süreklı emmesınden ve kucak alıskanlıgı oldugunda,bıde kızımla ılgılenmekten herkese tek tek teşekkür edemem cevaplarım gec olabılır şimdiden teşekkur ederım ılgınıze...ama fikirlerınızıde esırgemeyın Embarrassed Wink

güle güle büyütün bebeğinizi. Allah uzun ömür versin..

poposunu her seferinde yıkamanızı öneririm. havalar sıcak zaten, üşütme sorunu olmaz hem de rahatlar...
ayrıca farklı bezler deneyin. beze karşı da alerji sözkonusu olabilir..

göğüsleriniz için emzirmediğiniz dönemde göğüs kalkanı kullanın ki yaraları çabuk iyileşsin...
ayrıca silikon uç kullanabilirsiniz...bana iyi gelmişti...
bebek meme başını ağzına tam alamadığı için yaralara sebebiyet veriyor. mümkün olduğunca kahverengi kısmı ağzına almasını sağlayın derim...

Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2010 Saat 13:36
canım aradaşım ben burayı yeni gördüm. umarım biraz sorunu aşmışsındır. bende slikon uç kullanmıştım. ve uzun bir süre sağarak verdim. pişikle ilgilide kadir beyin verdiği karışımı kullandım. aynı gün geçirmişti.
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 5896
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2010 Saat 14:49
Canım geçmiş olsun sana da oğluna da... Pişik için silme yerine oğlunun altını yıkamanı öneririm ben de,ılık su ile.

Emzirme işi sancılı sıkıntılı yaralarla,bebek tam olarak kavrayamıyor henüz.Göğüs kalkanı, kremler.. Hepimiz yaşadık faydası yok diyorsun biliyorum ama ne olur sabır, ileride koşup oynayacaklarını düşün,güzel şeyler düşün kucağında yürüyüş yaparak emzir,ama onu anne sütünden mahrum etme. Hepsi bir süreç,senin bir biraz daha ağır geçiyor belki ama geçecek canım...
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2010 Saat 22:37

Ayşegülcüm bebişin hayırlı olsun.Yaşadığınız sıkıntılarada geçmiş olsun.Bende geçen sene  kızım doğunca göğüs uçlarımdaki yaralardan çok çekmiştim.Ama Allahtan çok uzun sürmemişti.1 senedir sorun yok derken bizim hatun göğsümü feci şekilde ısırmazmı geçen hafta,gerçektende doğumdan beter bişey buya...1 haftadır falan benim sol göğsümde yara vede çok sık emdiği içinde acım hiç geçmiyo.Seni çok iyi anlıyorum yani...Bebişlerimiz sağlıklı olsunda çekeriz artık ne yapalım.İnşallah pişik konusunuda biran önce halledersiniz.Bu sıcaklarda onunda canı çok yanıyodur tabi yavrummUnhappy

Yukarı Dön
demet Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ

Puanlar: 2092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2010 Saat 01:37
aysegül gülegüle büyütcanım bebegini:)) ve gecmiş olsun mınık melege ve sana..ben tunanın altını 1 yasına kadar gül suyu ıle silmıstım şu agız mendılının bıraz daha buyugunu yapmıstı annem onu altını silmek icin kullanmıstım.umarım gecmıstırde  bosuna yazıyorumdur..kendı acın bır yana hakıkaten bebeklerın acı cekmesı daha cok acı verıyor ınsana...bırde arkadasların tavsıe ettıgı gıbı altını acık bırak bebegın..hava alması daha mantıklı..kola ıcıyormusun bılmem ama buuda sölıyım oda emzırırken  cok pisik yapıyor bebekde..asitli ıceceklerın cogu neredeyse..umarım en kısa zamanda iyilesir mınık.  
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2010 Saat 10:21
bebeğin pişiği mutlaka yediğiniz şeyden kaynaklanıyordur bizim de aynı durum vardı asitli şeyler yiyince yara oluyordu. diyet yaptım demişsiniz neleri kesti doktor mesela.göğüsler için de kendi sütünüzü sürmek de fayalı olur. mutlaka kuru kalmalı. ben de altı ay çektim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.