|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esra34 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2017 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Puanlar: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nis 2017 Saat 09:20 |
Hocam proteinleri sindiremeyen bebeklerde sindirimin gelişmesi için festal draje ya da pankleoflat oneriyorsunuz fakat ben pankleoflat tan verim alamadım size soru olarak sorunca festal kullanın dediniz.oysa bu iki ilaç aynı değil mi?siz aynı şey olduğunu söylemişsiniz geçmiş email lerin izde. Ama bana ikisi aynı değil diye mesaj attınız. Bir de hocam bu çocukta enzim eksikliği varsa bu ilaç geçici bir çözüm olmayacak mı yani ömür boyu enzim mi takviye edeceğiz bu durumun tedavisi sindiremedığı proteinleri vermemek mi yoksa dışarıdan enzim vermek mi.
Değerli zamanınızı aldım hocam şimdiden teşekkür ederim.sağlıkla kalın.
|
|
esra
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117963 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Festal'de farkli bir etki var... O yuzden, Festal bulunamadiginda, Pankreoflat kullanirim.. 2- Muayyen bir yastan sonra(her sahisa gore farkli) duzelme oluyor.. O yuzden, 2-3 ayda bir ilaci kestirip, kontrol ederim.. 3- "proteinleri vermemek" ASLA tercih edilecek bir durum degildir. |
|
![]() |
|
esra34 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2017 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Puanlar: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam turkiye deki doktorların tek yaptığı şey diyet vermek.bu verdiğiniz ilaç bu kadar ise yararken neden çocuğa o iğrenç mamayı verip açlığa mahkum ediyorlar çok merak ediyorum.festali kullandığımı söyleyince hemen kistik fibrozis taraması yaptılar ama sizin de dediğiniz gibi bu da çıkmadı neden bu ilaçla düzeliyor diyince düzeleceği vardır o ara dediler.bu ilacı sizin tavsiyenizle kullanıp fayda gören bir süru insan var ben de kullanacağım size güveniyorum. Sadece ilacın içinde perspektifinde cocuklarda sindirim sisteminde tahribat yapar diyor bu kısmı kafama takıldı uzun süre kullanmak gerekirse böyle bir sıkıntı ile karşılaşır miyiz.
Tekrar teşekkürler hocam iyi ki varsınız. Yine söylüyorum hep söyleyecem keşke Türkiye'de olsanız.
|
|
esra
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117963 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilaci cocuklara; BUTUN olarak yutturmayin.. Cocuklardaki enzim eksikligi zamanla duzeliyor, korkmayin cok uzun sure kullanmayacakasiniz.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam 5 gün oldu festal kullanıyoruz kakada ki mukus ve cıvıklik ve kötü koku geçti ve günde bir kez kaka yapmaya başladı. Onca test onca kan alınmıştı ve yine siz haklı çıktınız boşuna oldu.tamam hocam tamam da bu ilaç bu doktorların niye aklına gelmiyor.bir de hocam bu ilacı bırakırsam yine aynı olur diye korkuyorum.siz ne diyorsunuz hocam bu durum aslında başka bir rahatsızlığı mi gizliyor.ilaç verince iti ama nereye kadar hocam.
|
|
esra
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yukarda NE yazdim!!! "..Cocuklardaki enzim eksikligi zamanla duzeliyor, korkmayin cok uzun sure kullanmayacakasiniz. " Baska bir rahatsizligi gizlemiyor... Eksik olan Enzimleri tamamliyor.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Nis 2017 Saat 20:43 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|