Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Epidural anestezi riski abartılmasın!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEpidural anestezi riski abartılmasın!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seyhann Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 102
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 00:02
her türlü doğum şeklinde risk var.yaşanacak varsa yaşanıyor.ne iyi bir doktor ne hastane nede alınan tüm önlemler yaşanacak şeyin önüne geçemiyor.
olumlu düşünüp rahat olmak önemli bence.gördüğüm örnekler hep bunu gösterdi.rahat olursan (ki bunu herkes yapamıyor malesef başta bende olmak üzere) işler yolunda gidiyor.Cicek
Yukarı Dön
MERTCİK Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 04:46

ben de epidural sezeryan oldum dikiş yerim hiç ağrımadı ama yan etkisi olarak baş ağrısından duramadım başımı kaldırdım mı kafam ağrıyodu ama güzel olan yer bebeğimi doğduğu anda görmek baş ağrısının nedenide doğumdan sonra sağa sola çok bakmaktan kaynaklanıyomuş canımClown

Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2009 Saat 14:30
epıdural ve spınal anestezi sonrası bol sıvı almak baş ağrısını önlüyor arkadaşlar.ben 2.sinde spinal anestezi ile sezeryan oldum..serumlarım bittikten sonra bol su içtim.hemende ayağa kalktım..su içmemi anestezi uzmanım söylemişti...
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 4172
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2009 Saat 14:40
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Epidural ve spinal anestezinin risklerinin abartıldığı ortaya çıktı.

İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma, doğum ve ameliyat sırasında epidural ve spinal anestezi uygulanan kadın ve çocukların en düşük risk grubunda yer aldıklarını, bu anestezi türlerinin düşünüldüğünden çok daha güvenli olduğunu ve kalıcı hasar olasılığının, daha önce hesaplanandan 10 kat daha az, yani 23 bin ila 50 binde bir arasında değiştiğini gösterdi.

Epidural anestezi nedeniyle kalıcı hasar olasılığının kadınlarda en kötü ihtimalle 80 binde, daha iyi bir yaklaşımla ise 300 binde bir olduğu, çocuklar için de benzer rakamların geçerli olduğu belirtildi.

Royal United Hospital’da görevli bilim adamlarının, yılda 700 bin kişiye uygulanan epidural ve spinal anesteziden sonra oluşan komplikasyonlar üzerinde yaptığı araştırmada, en yüksek risk grubunda bulunan yaşlılar ve zayıf bünyeli kişilerde, kalıcı hasar olasılığının 6 binde bir ile 12 binde bir arasında değiştiği gözlendi.

İngiltere’de daha önce konuyla ilgili yapılan bir araştırma, epidural ve spinal anesteziden sonra kalıcı hasar olasılığının 675 kişide bir olduğunu göstermişti. ABD’de de benzer bir araştırma, bu olasılığı 800 kişide bir rakamıyla ortaya koymuştu.

Epidural anestezi, genellikle doğumda, bazı ameliyatlarda, ameliyat sonrasında ağrı kesici olarak ve kronik sırt ve siyatik ağrılarının tedavisinde kullanıyor.

alıntı

bunları okuduguma sevındımBig smile
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2009 Saat 14:42
Orjinalini yazan: sabrina sabrina Yazdı:

epıdural ve spınal anestezi sonrası bol sıvı almak baş ağrısını önlüyor arkadaşlar.ben 2.sinde spinal anestezi ile sezeryan oldum..serumlarım bittikten sonra bol su içtim.hemende ayağa kalktım..su içmemi anestezi uzmanım söylemişti...

baş agrısı cok mu olurmus ben dayanama basımın agrısına zaten mıgrenım var ama eger olursam aklımda bulunsun
Yukarı Dön
zeynep Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

canım oğlum Mehmet Efe'm

Puanlar: 5365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 14:30
bol sıvı almak ve kahve içmek çok işe yarıyor ayrıca bir hafta kadar başın yüksekte uyuyacaksın şükürler olsun hiç bir sıkıntım olmadı ama yanımda yatan hasta ağrıdan kıvrandıConfused
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 14:59
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

bol sıvı almak ve kahve içmek çok işe yarıyor ayrıca bir hafta kadar başın yüksekte uyuyacaksın şükürler olsun hiç bir sıkıntım olmadı ama yanımda yatan hasta ağrıdan kıvrandıConfused

dogumdan hemen sonra kahve ıcebılırmıyım bır zaraı olmazmı  hastanede ıcemesemde eve gelınce bır neskafe ıcebılırım sanırım demı

Yukarı Dön
gul_gunes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2009 Saat 13:22
epidural bende yan etki yaratmadı...
normal bile olsa doğumun her şeklinde az da olsa risk vardır.
genel anestezi beni daha çok ürkütür mesela.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.