Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ERKEK BEBEKTE SAÇ ...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumERKEK BEBEKTE SAÇ ...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elmur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Konu: ERKEK BEBEKTE SAÇ ...
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 02:20

Merhaba Kadir Bey

Oğlum 2 yaşında ve babasının isteği üzerine saçlarını uzatıyoruz.Gelişimi ve psikoljisini , saç uzatma ne kadar etkiler? Araştırmalarıma göre kişilik gelişiminde çocuğun kendisini erkek gibi hissedemeyebleceğinden bahsetmişler. Siz ne düşünüyosunuz? Şimdiden teşekkürler….

BEN DE ANLADIM :)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2011 Saat 11:34
Erkeklerde saç uzatmak; tamamen o şahsın keyfine kalmış bir iştir. Aşırı dindar musevi erkeklerde de asırlardır saç uzatma vardır, hiçbirinde de kişilik bozulması görülmemiştir. "Son Samuray" filminde de benzer saç uzatma hadisesinin eski Japon toplumundaki önemi işlenir. Bizdeki inanışlar, sanki toplumda  herkez asker imiş gibi imaj yaratmak gayretinden başka bir şey değildir. Bizler ne üniforma gibi giyinmek, nede sakal-bıyık nizamnamesine uymak zorunda değiliz. Bireyiz.    

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Kas 2011 Saat 15:45
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2011 Saat 15:17

aynı durumu bayramda bizde yaşadık hcam. ğlumun saçını uzatyoruz bizde misafirlğe gittiğimiz bi akrabamız (kendisi ameliyatlra giren hemşirelerden) oğlumun saçının uzamasının gelişimini etkileyeceğini vs. dedi bana çok saçma geldi. Yok alması gereken vitaminler vs. saça gidermişde ıvır zıvır. Şuan konuyu okuyunca bu olay aklıma geldi ben yok öyle bişi bana göre bunlar hurafe desemde ciddi ciddi söyledi.  Saçma bişi söyledikleri Big smile

Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2011 Saat 14:58
Bizdeki sağlık çalışanlarının bu perişan durumları, hep Tıp eğitimlerinde kitap olmaması yüzünden. Bir takım "hoca" denilen kimseler anlatacak, bunlarda not tutacaklar. Ben her dersin İngilizce kitabını okurken, benim devreden Fizyoloji, Fizyopatoloji ( bu ders hocası olmadığından artık okutulamıyor) , Patoloji, Farmakoloji derslerini sadece hocaların anlattığı kadarı ile öğrenenler çoğunlukta idi. Eh, böyle eğitimden, böyle doktor, böyle hemşire çıkar.  Ve maalesef, onlar çoğunluktalar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.