Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - erken ergenlik korkusu:(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumerken ergenlik korkusu:(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
waterlily Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Konu: erken ergenlik korkusu:(
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2008 Saat 21:34
merhaba doktor bey
kızım 13 aylık 11.300gr ve 80 cm boyunda.sanırım ayına göre biraz fazla.ama kızım hep böyleydi yani ayından önde giden bir bebekti.herşeyi çok düzenli çok şükür yemesi uyuması,aldığı kalsiyum.....çok dikkat ediyorum.ancak göğüsleri daha 5 aylıktan beri biraz şiş gibi doktorumuz hep normal dedi ama bu erken ergenlik konusu kafamı biraz karıştırdı bu konuda bilgilerinize çok ihtiyacım var haffifte tüylenme de görüyorum normal mi doktor bey..:(:(:(
ECRİNİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2008 Saat 22:45
Gerek göğüsleri, gerek tüylenmeleri, anne karnında sizden geçen "östrojen" hormonu yüzündendir. Hele birde yapılmaması gerektiği halde memelerini sıktınız veya masaj yaptı iseniz, bu durum daha çok uzun süre devam eder, erken ergenlikle bir ilgi veya alakası yok.
Hormonlu gıdalar abartmasınada çok kulak asmayın.
Yukarı Dön
waterlily Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2008 Saat 23:08

asla göğüsüne hiç dokunmadım doktorumda bunu söylemişti ve bende hiç birşey yapmadım

gelişimi ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?

birde böyle bir durum olduğunu yani erken ergenlik olduğunu nasıl anlayabiliriz? genelde kız çocuklarında oluyormuş

birde ben hamileyken osterojen hormanundan olmuş olabilir dediniz bu tam olarak ne demek kötü birşeymi yapmışışm. ben hamileliğimede çok dikat etmiştim çünkü:(
ECRİNİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 10:16
Östrojen hormonu sizin kanınızda devamlı dolaşan bir hormon.= Kadınlık hormonu. Sizin elinizde olan birşey değil, hemen hemen her çocukta oluyor, kendiliğinden geçiyor.
Erken ergenlik, lafı biraz lastikli laf. Zira ekvatordan kuzeye doğru çıktıkca, ergenlik yaşı uzuyor. Sıcak ülkelerde ergenlik daha erken oluyor. Bizim ülkemiz, ortada bir yerde, bazı kızlarda erken olabiliyor. Esmerler, biraz daha erken ergenliğe giriyor.13 aylık çocukta bunları düşünmek yersiz. Ne yani, erken ergen olupta 3 yaşında evlenen mi var.Literatürde en erken ergen kız,  Lina Medina diye Peru'lu bir kız.5 yaşında doğurmuştu. Büyüdüğündede cüce filan değildi, normal bir boya sahipti. Boşuna kaygılanmayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.