Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Evlilik & İlişki
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Eşimi nasıl mum gibi Yaparım???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEşimi nasıl mum gibi Yaparım???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 8>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7662
Mesajın Direkt Linki Konu: Eşimi nasıl mum gibi Yaparım???
    Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 15:34
Kadın, arkadaşına "Kocamı şöyle bir mum gibi yapamadım." diye dert yanıyordu. Arkadaşı derin bir 'ah' çekerek mırıldandı: "Kim kocasını mum gibi yapabilmiş ki?"

Kocalar veya hanımlar şekilden şekile sokulan bir mum gibi olursa evlilikler kurtulur mu, dersiniz? Eşler mutlu olur, ailelerdeki problemler biter mi? 'Bitmez' cevaplarını duyar gibiyim. Öyleyse eşleri muma çevirmeyi bir kenara bırakıp "evliliğimde nasıl mutlu olabilirim?" diye düşünelim. "Ben zaten mutluyum." diyorsanız bu mutluluğu öğleye kadar değil ölene kadar sürdürmenin yollarını arayalım.

Eşinizi muma çevirmekten vazgeçin

Şayet eşinizi mum gibi eritip istediğiniz şekle sokmayı düşünürseniz baştan kaybedersiniz. Çünkü eşinizin çocukluktan beri alışıp geldiği alışkanlıkları bir anda değiştirmek kolay olmadığı gibi; böyle bir şeye kalkışmak da doğru değildir. "Eşimi nasıl değiştirip istediğim şekle sokarım?" diye düşünen eşler, "Eşimle frekanslarımızı nasıl tutturabilirim? Onunla nasıl uyum sağlayabilirim?" diye düşünürlerse mutlu olmak için ilk adımı atmış olurlar. Diğer adımlar, arkadan kendiliğinden gelir.

Evliliğinizi güç savaşına çevirmeyin

Eşlerden birinin ötekine "istediğim gibi olacaksın. Her dediğime evet diyeceksin. Bu evde ben ne dersem o olacak" şeklindeki dayatmaları, eşini bir robot gibi görüp onu uzaktan kumandayla idare etmeye kalkışmasıdır. Hiçbir eş idare edilmekten hoşlanmaz. O zaman evlilik bir güç savaşına döner. Oysa evlilik güç savaşı değil ki, "ben güçlüyüm, idareyi elime geçireceğim" diye düşünülsün. Evlilikte, yan yana, el ele ve omuz omuza olunmalıdır.

Eşinizi boğmayın

Kimi eşler, "eşimin ipini sıkı sıkıya tutayım ki, bir yere kaçmasın" düşüncesine kapılıyor. Ne var ki, evlilik Hacivat-Karagöz oyunu olmadığından ipleri sıkı tutmak bir işe yaramaz. Eşler kendi dünyalarında ne kadar hür olur, eşlerinin olur olmaz soruları, yersiz kıskançlık ve evhamlarıyla boğulmazsa o kadar huzurlu yaşarlar. Yersiz evhamlar bir insanın başından naylon torba geçirmek gibidir. Havasızlıktan bunalan kişi ölüm tehlikesi geçirip can havliyle o torbayı paramparça edebilir.

Eşiniz, yenmeniz gereken düşman değildir

Evliliğinizi, savaşa çıkmak için kılıçların kuşanıldığı, silahlara mermilerin yerleştirildiği, makineli tüfeklerin hazır edildiği bir meydan olarak görmeyin. Hangi savaş insanı mutlu etmiş ki? Zaferi kazansanız bile kaybedenin can düşmanınız değil hayat arkadaşınız olduğunu unutmayın. Evliliğinizi saadet ülkesine yelken açılan bir huzur limanı olarak görün. Evlilik masasına savaş sonrası barış anlaşması imzalamak için değil, mutluluk yemeğini yemek için oturun. İşte o zaman eşinizi mum gibi yapabilirsiniz. Ama eritilip şekilden şekile sokulan değil, evlilik yolunun karanlığını aydınlatan bir mumdur o artık.

ZAMAN

Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7772
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 15:36
ApproveTesekkurler canim...

Birden basligi gorunce soruyu sen sordun sandimdi LOLLOLLOLLOL
Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 7662
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 15:39
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

ApproveTesekkurler canim...

Birden basligi gorunce soruyu sen sordun sandimdi LOLLOLLOLLOL

valla canım konuyu açtıktan sonra benimde aklıma geldi..herkes ben sordum sanacak diye Big smile
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 71786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 18:26
allah var yukarda benim esim son derece mum bir estir bak bu topicde kaynacak ben geldim cunku arkadan gelenlere bak simdi

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 19:03
gelmicem yasmin zorlamaLOL
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 71786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 20:03
niye yazdin

Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 22:44
daha yeni evliydik,buyuk halam bana akil verdi onun oglu geliininin agzinin içine bakiomu$
çayi bittimi hemen kalkip dolduruomu$ vs
gelin ba$tan oyle ali$tirdi dedi

sende ole yap dedi bana Tongue

bende deneyim dedim,3 sabah kahvaltim zehir oldu
Deadikimizde çay içemedik.ben surat yaptim , o da yapti

bakdim olmuyo boyle vazgeçtim,$imdi cani siterse kalkip ikimizede koyar çayi
cani istemiosa benden isterPig

halam gibi du$unseydim çokkk kavga ederdik,ustelik kavga i$e yaramiorn bo$a kurek sallion
en iyisi bi onun dedigi olucak bi benim dedigimSmile

Yukarı Dön
Ilknur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2009 Saat 18:48
Selamlar,

ben sahsen mum gibi koca istemem, cazip gelmiyor bana mum gibi adam!!!!

Merhabalar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 8>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.