Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Dolmalar - Sarmalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Etli ve Soslu Lahana Sarması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEtli ve Soslu Lahana Sarması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Konu: Etli ve Soslu Lahana Sarması
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 14:26


Etli Lahana Dolması
Zorluk Derecesi :       
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 45 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 45 dk
Dinlenme Süresi : 0 dk
Toplam Süre : 90 dk

Malzeme Listesi
1 Adet Beyaz Lahana
300 Gram Kıyma
Yarım Demet Maydanoz
Çeyrek Demet Taze Nane
1 Yemek Kaşığı Salça
Yarım Su Bardağı Pirinç ya da Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
5 Su Bardağı Su (Lahanaları haşlamak için)
2 Su Bardağı Su (Pişirmek için)
1 Çay Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Nasıl Yapılır?
1. Lahana yapraklarını bütün haldeyken yaprak yaprak olacak şekilde ayırın ve yıkayarak sularını süzün. Bir tencereye 5 su bardağı (yaklaşık 1 litre) su koyarak kaynatın. Bir yemek kaşığı tuz ilave edin. Lahana yapraklarını içine atarak yapraklar yumuşayıncaya dek haşlayın ve kevgir ile çıkararak süzgeçe alın. Sularının süzülmesini sağlayın.

2. Derince bir kaba 1 adet soğanı rendeleyin. İçine kıymayı ilave edin. Yıkamış olduğunuz maydanoz ve dilerseniz nane yapraklarını ince kıyarak ilave edin. Yarım su bardağı dolusu pirinci yıkayıp suyunu süzerek ilave edin. Dilerseniz biraz pirinç ve biraz da bulgur ilave edebilirsiniz. Üç kaşık zeytinyağı dökün. Karabiber, tuz ve salçayı da ilave ettikten sonra harcı güzelce yoğurun.

3. Lahana yapraklarının büyük olanlarını ikiye ya da üçe bölebilirsiniz. Gerekirse kalın damarlarını kesebilirsiniz ya da bıçağın tersi ile döverek inceltebilirsiniz. Hazırladığınız yaprakları harçla birlikte sarın.

4. Tencerenin en altına bir iki yaprak lahana koyun. Üzerine sardığınız dolmaları dizin.

5. Başka bir küçük tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın ve üzerine bir yemek kaşığı salça, bir yemek kaşığı da biber salçası ekleyin. Kavurun ve kavurduktan sonra üzerine bir çay bardağı su ilave edip salçayı çözdürün. Bu harcı tenceredeki dolmaların üzerinde gezdirin.

6. Son olarak iki bardak kadar su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana dek orta hararetli ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 50 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

7. Ilındıktan sonra yoğurtla birlikte servis edin.

Afiyet Olsun...



Düzenleyen zelmore - 09 Ara 2009 Saat 14:32
Yukarı Dön
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 14:28
bu sfer de kocaman oldu
ortasini bulamiyorum bir turlu



[img=http://img710.imageshack.us/img710/1842/dscn5911.th.jpg">

Düzenleyen zelmore - 09 Ara 2009 Saat 14:32
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 14:29
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19649&title=lahana-sarma
o topigimiz var hilal arkadasim bakar simdik ben ve nesibe buraya ekledik

Yukarı Dön
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 14:33
topigi gordum ama daha farkli yapimi var diye eklemistim...

bir turlu foto eklemeyi de beceremedim :) ya cok kucuk oluyor ya buyuk... baska bir foto ekledim ama bu olmadi yahu...
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 15:30


Yukarı Dön
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 16:30
yasemin tesekkur :)

hizliresimden mi yukledin? ben neden beceremiyorumm
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 00:42

http://www.imageshack.us/

bi dahaki sefere burdan dene yonca,bakalım yapabilicekmisin,takıldığın yerdede sor olurmuSmile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 00:44
Orjinalini yazan: zelmore zelmore Yazdı:

yasemin tesekkur :)

hizliresimden mi yukledin? ben neden beceremiyorumm
evet hizli resimden yapiyomSmileama sen önce boyunu kücült canim sonra ekleeeeeeeSmile

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.