Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - eyvah çocuğumuz yatağımızı işgal etti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konueyvah çocuğumuz yatağımızı işgal etti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Konu: eyvah çocuğumuz yatağımızı işgal etti
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2008 Saat 23:35

EYVAH ÇOCUĞUMUZ YATAĞIMIZI İŞGAL ETTİ

Çocuklar geceleri anne-babalarının yanında mı uyamalı mı uyumamalı mı? Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul bu sorunu yaşayan ailelere yönelik sorularımızı yanıtladı:

* Çocuklarla annebabaların yatakları ne zaman ayrılmalı?
Bence doğumdan itibaren çocuğun yatağı anne-babadan ayrı olmalı. Çocuklar hep kendi yataklarında yatmalı. Çocukların aileleriyle aynı yatakta yatmalarına tamamen karşıyım. Bir yaşına kadar çocuk ağladığında, anne-babalar ona yakın olmak istiyor. O süreçte, çocuk onlarla aynı odada bulunabilir. Ama bir yaşındaki bir çocuğun artık uyku düzeni oturur. O yüzden de odasını ayırmak gerekir. Bir yaşına kadar çocuk yatağa alınmaya alıştıysa, sonradan gönderilmesi çok zor olur. O yüzden, onun yerine ebeveynler onun bulunduğu odadan ayrılabilirler.

ÇIT ÇIKSA ANNELER DUYAR

* Çocukla aynı odada yatmak, ebeveynlerin cinsel hayatını kötü etkiler mi? Bunu önlemek için ne yapılabilir?
Çocuk bir yaşına kadar zaten uykuda olacağı için anne-babasının ilişkisinden etkilenmez. Ama bir yaşından sonra, her şeyin farkına varır. Bence çocuk, doğumundan itibaren ayrı odada yatmalıdır. Ebeveynlerinin odasında yatması doğru değildir. Ancak genellikle anne-babalarda korku oluyor; uyuyakalıp çocuklarının sesini duyamayacaklarından çekiniyorlar. Oysa anne ile çocuk arasında zaten kendiliğinden bir bağ vardır. Çocuğun odasında çıt çıksa, anne onu duyar. Buna güvenmeyen ebeveynler, odalar arasında ses transferini sağlayan bir makineden yardım alıp, içlerini rahatlatabilirler.

* Çocukların yatak odaları nasıl düzenlenmelidir?
3-4 yaşına kadar yataklarının, düşmeyecekleri bir yükseklikte olması lazım. Odalarında hafif ışık olmalı. Odada çocuğun dikkatini çekebilecek resimler ve oyuncaklar bulunmalı. Çocuğu uyaran sesler çok önemlidir. Bu yüzden oyuncaklarının arasında ses çıkartan oyuncaklar da yer almalı ve odasında ağladığı zaman sesini ebeveynlerine duyurabilecek bir sistem olmalı. Çocuğun ileriki yaşları da düşünülerek, odasında onun için takılıp düşmeyeceği bir açık alan yaratılmalı. Anne ya da babanın çocuk yatağa girip uyuyana kadar, onun yanında olmasında fayda var. Çocuğa, "Git, kendi başına yat" demek olmaz. Çocuğun ebeveynlerinin sesiyle kurduğu ilişki çok önemlidir. Bu yüzden uyumadan önce ona masal okuyabilir, onu dokunarak, saçlarını okşayarak uyutabilirsiniz. Çocuk uyurken tamamen sessiz bir ortam yerine, hafif sesli bir ortam yaratmak da faydalıdır.

* Anne-babalarıyla birlikte uyuyan çocukların cinsel kimlikleri kötü etkilenir mi?
Yatağa 3 kişi sığmadıkları için böyle bir durum yaşandığında çocuk çoğunlukla annesi ile yatıyor. Bu, çocukların cinsel gelişimi için iyi bir ortam değil. Zamanla bunu çocuğa açıklamak zorlaşır. Ona, "Sen git yataktan" denemez.

KARDEŞİNDEN DE AYIRIN!

* Çocuğun evde ailesiyle birlikte yaşayan bir aile büyüğüyle ya da varsa bakıcısı ile aynı odada yatmasının bir sakıncası var mıdır?
Aile büyükleri ya da bakıcılarla çocukların aynı odada kalmalarını kesinlikle doğru bulmuyorum. Bence çocukların 7-8 yaşından sonra karşı cinsteki kardeşiyle aynı odada yatmaları da hiç sağlıklı değildir. Çocukların yatakları mutlaka ayrılmalıdır. En ideali; çocuğun kendi odasında tek başına yatmasıdır.
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2008 Saat 23:57
başımza geleceler var desene...
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

"Maviboncuk'un Annesi..."

Puanlar: 10157
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2008 Saat 00:05
paylaşımın için sağol güzelim Clap
Yukarı Dön
snyozt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 211
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2008 Saat 12:41
biz aynı odada yatıyoruz yatak odamız yatakhane gibi. buyuk oglum 28 aylık kucugu de 8. kucuk oglum hala geceleri cok uyanıyor ayıramıyorum odayı da buyugu de kendini dıslanmıs hissetmesin diye hepimiz aynı oda da yatıyoruz yatakları ayrı ama...
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1411
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2008 Saat 13:08
 çok sağol canım paylaşımın için.Clap
 oğlumun yatağı ayrı ama bizim odamızda 1 yaşında da inşallah odasını ayırmayı düşünüyorum
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2008 Saat 13:12
paylaşımın için sağol Clap
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 01:29
benim oğlumda bizim odada uyuyo şimdilik ama kışa ayırıcam artık,aslında şimdiden ayırıcaktımdai,diğer odalar scak artık kışa kaldı,fakat büyüdükçe zorlaşıyo galiba..
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2008 Saat 13:30
ben 6 ayını doldurdu ayırdım sabah emmek için uyandığında alıyodum emzırıp yanıma bırakıyodum 2 saat sonra uyanıyo dıye ama baktım ona bıle alıştı bı kere rahat uyuyım dıye emzırıp yatağına bıraktım  hemen ağladı hııım dedım demekkı stop demelı şimdi hep odasında yatagında uyuyo aman dıkkat bayanlar buyudukçe durumu kendı lehlerıne kullanıyolar  bu canavarlar
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.