Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ferritin Düşüklüğü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumFerritin Düşüklüğü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cabulut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cabulut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ferritin Düşüklüğü
    Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2014 Saat 14:12
Merhabalar ben ikilemde kalmış kime güveneceğini şaşırmış bir anneyim önceki yazdıklarınızı okudum tam olarak cevap bulamadım size sorma gereği duydum cevap verebilirseniz şimdiden minnetarım

Bebeğim 6 aylıkken son 2 ayda kilo ve boy değerleri neredeyse sabit kaldığı için doktora gittik hemogram hormon vs istedi yaptırdık tüm değerler normal çıktı sadece;
HGB 11.3      10.5-16.0
FERRİTİN 6.0  10.0-288.0
doktor demir depoları boş acilen demir damlasına başla dedi santafer günde 18 damla başladım ilk ay kilosu ve boyu arttı sonra kullanmama rağmen yine yerinde saydı 3 ay sonra tekrar gittik sadece ferritin değerine baktı 10.5 olmuştu 3 ay daha kullan dedi 14 olursa iyi dedi günde (20 damla)ben hala kullanmak istemiyorum sizin yazılarınızı okuyorum başka makaleleri karıştıryorum arkadaşlarımın çocuk doktorlarına soruyorum herkes böyle ferritin düşük olunca dayıyorlar demiri velhasılı ben ilacı kullanmayı bıraktım bebeğim 1 yaşına girdi boy ve kilo çok çok artmadı kontrole gittik tekrar testler yapıldı ha bire çocuğumdan kan alınıyor çok canım sıkılıyor ama...değerleri
HGB 11.9
FERRİTİN 4.0
doktorumuz 1,5 yaşına kadar kullanacaksın (20 damla) dedi ben ne yapmalıyım?
13 aylık 10.3kg 79cm
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2014 Saat 09:02
Bosverin, hicbir dediginede kulak asmayin. Bir seyden haberi yok...
HGB:11.3g/dL ve hala boyle abuk-subuk konusabiliyor... SAKIN: Demir ilaci kullanmayin, zaten HGb ortalamanin ustunde....

Turkiye'deki APTALLAR. Ferritin'in yasa gore farkli oldugunu bilmezler...
Isterse; Prof. olsun, aptal, daima aptaldir...

O Aptallara soyleyin:
FERRITIN DEGERLERI:   (ng/mL)
   Yenidogan   : 25-200
   1.ayda      : 200-600
   2-5ay       ; 50-200
   6ay-15 yas : 7-140
Eriskin(Erkek) : 15-200
       (Kadin) : 12-150   dir..

Bu listeyi GOZ lerine sokun.. Bunlar dogru durust bir Hematoloji kitabi bile okumaktan ACIZ olduklarindan, bari sizlerden ogrensinler... Tabii islerine gelirmi bilemem...
Hazir bunlari "yiyen" enayi bir millet bulmuslar, Kendileri gibide bir Hukumete sirtlarini dayamislar, halki sovusleyip duruyorlar.. Oh ne ala memleket...
Bunlara bu kadar hakaret ediyorum, niye hicbiri agzini bile acamiyor... Bunlar; 40 haramiler...     
Yukarı Dön
cabulut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cabulut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2014 Saat 14:31
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için ne kadar teşekkür etsem azdır yalnız 6ay-15 yaş ferritin aralığı 7-140 ng/ml demişsiniz bizim şu an 4.0 bir sorun teşkil etmiyordur umarım.

Eğer çok olmayacaksam bizim doktora muayeneye gidişi sebebinden biraz bahsetmek isterim oğlum son 3 aydır ara ara düzelsede günde oratalama 4-5 kez kaka yapıyordu ve öyle sulu falan değil normal her zaman yaptığı gibi katı ve çok çok değişik değil. Ben de gelişimindeki duraklamayı buna bağladım artık dayanamadığım için doktora gittim bir yandan da sizin sık kaka yapan çocuklar için önerilerinizi okuyordum neyse doktorumuz süt alerjisinden tutunda çölyak testine kadar bir çok test yaptı tabi hiç bişey çıkmadı bayağı para harcadık, önceki mesajımda dediğim gibi acilen demir ilacına başlayın dedi (tribudat şurup, biogaia damla, santafer demir ilacı yazdı) demir ilacını kullanmayacağım diğerlerini kullanayım mı? oğlumun gelişimdeki duraklamayı sık kaka yapması açıklar mı? ve sizin sık kaka yapan çocuklar için önerdiğiniz günde 1 tane festal N drajeyi kullanayım mı? yalnız festal drajenin dış yüzeyi sadece ince bağırsakta çözünüyormuş siz ezip verin diyorsunuz ezersek mide enzimleri ilacı etkisiz hale getirmez mi  biraz kafama takıldı cevabınıza minnettar kalıcam :)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2014 Saat 20:36
Bulabilirseniz; Festal yerine;Pankreoflat toz kullanin. Gunde 3x1 paket ile baslayin, sonuc alinca azaltin.

HGB:11.9 iken, Ferritin dusuk olamaz, bir dumen dondurmusler.. Demir filan gerekmez.
Yukarı Dön
cabulut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cabulut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2014 Saat 22:25
Allah bin kere razı olsun nihayet ikna edici açıklama yapan bir doktorla karşılaştım nasıl minnettarım anlatamam iyiki varsınız :)
Yukarı Dön
cabulut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cabulut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2014 Saat 17:42
Doktor bey Pankreoflat toz türkiye de yok Almanya ya sordurduk orda da yokmuş ne yapıcam şaşırdım bizim çocuk aynı yemek yerse anında kaka yapıyor. Tribudat vermişti bizim  doktorumuz onuda kullanma dediniz. Birde oğlumun ferittin değeri için başka bi yerde test yapmama gerek var mı hemoglobin o kadar yüksekken ferritin düşük olmamaz demiştiniz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2014 Saat 01:45
Pankreoflat bazi bolgelerde yok, depolardan getirebilirler. Genede bulamazsaniz, Festal draje; her gun bir tanesini havanda ezip, yemeklerine katin. Eski mailleri okuyun.
Hemoglobin ve Ferritin ile ugrasmayin, yapilanlarin hepsi SAHTEKARLIKTAN baska bir sey degildir.
Yukarı Dön
cabulut Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cabulut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2014 Saat 11:24
Hocam kıymetli cevaplarınız için çok teşekkürler. Festal i daha önce almıştım kullanıcam. Almanya daki eczacı artık üretilmiyor demiş.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.