Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Festal draje hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Festal draje hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halilo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halilo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Festal draje hakkında
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2020 Saat 21:38

Kadir bey iyi akşamlar, haftaya 7 aylık olacak oğlum 8 kilo 74 cm. Çok ağlıyor sürekli ıh ıh diyor ve düzgün uyumuyor. Yatağa koydultan 20 dk sonra uyanıyor ve başlıyor ağlamaya. Aç olduğunu düşünmüyorum, kaka rengi kovamı iyi. Ek gıdaya başladığımızdan beri daha çok ağlıyor. süt ve yoğurt veriyorum ama 1 çorba kaşığından fazla içmiyor, bazen meyve yiyor. Eski konulArda biraz araştırdım ve festal draje verdim denk mi geldi bilmiyorum ama ağlaması azaldı ve uzun uyudu. Alttan Gaz çıkardı sürekli ve normalde zorlanarak kaka yapar çok rahat yaptı kakasını. Bütün bunlar festal ile ilgilimi?

Birde içinde domuz maddesi var, alternatif varsa tercihimiz alternatifi kullanmak olur, fakat başka muadili yoksa ve bize gerekliyse tabikide kullanırız.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119052
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2020 Saat 08:34
Domuz eti;YOK!! Saflaştırılmış enzim var..
Şeker Hastalarının kullandığı İnsulın de, domuz barsaklarından çıkarılıyor.. Ama saflaştırıldıgı için sadece
İnsulin ihtiva ediyor.

Şu müslümanlar, domuz'a karşı gösterdikleri hassasiyetin birazını da Alkol'e gösterseler!!
Domuz etinin dahi zorda kalındığında, açlık giderecek kadar yenmesine müsade vardır ama Alkol'ün
 katresi yasaktır..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ağu 2020 Saat 08:35
Yukarı Dön
Halilo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Halilo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2020 Saat 08:54
Hocam alkolde kullanmıyoruz, yanlış anlaşılma olmuş olabilir, zaten demek istediğim alternatifi yoksa ve kullanmamız gerekliyse kullanacağız elbette. Yoksa asla kullanmam demedim.
 Asıl sorum şu bizim festal kullanmamıza gerek varmı? Anlattığım belirtiler ve sorunlar festal ile çözülür mü? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2020 Saat 19:07
Denemekle anlayabilirsiniz.

Yazdığım cevaplar, sadece soru soran için değildir. Üstünüze alınmayın. Bunlar topluma da mesajdır.
Yukarı Dön
Halilo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halilo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2020 Saat 12:40
Hocam merhaba, yeni
Bir konu açmak istemedim. oğlumu doğduğundan beri kontrole götürmedik diye bugun doktora gittik. Sağlık ocağındaki boy kilo bile farklı çıktı. Kilo 7900 boy 71. Doğum kilosu 4 kg boyu 53cm. Hemen ek gıdaya başlamam gerektiğini ve sütten önce ek gıda vermem gerektiğini söyledi.doğumdaki haline göre çok zayıf olduğunu söyledi, birde yüzünün solgun göründüğünü, gözünün beyazının mavi olduğunu söyledi.  bu yüzden kan sayımı istedi. Doğumda kan grubu belirlenememişti, kan grubunu öğrenmişlen kan sayımıda yaptırdık HGB 11.5 çıktı kan ilacı verdi fakat sizden bildiğim için kan ilacını kullanmayacağız.
1.Göz içi illa bembeyaz mı olmalı
2.Neden kilo almıyor ? Festale devam etsel festal ile kilo alımı olur mu ?
3.ek gıda olarak süt ve yoğurt veriyorum ama 50ml bile içmiyor, kendi sütümün yettiğine eminim çünkü çok emzirmekten kakası yeşil oluyor ve cıvık. Emmesini bitirdiği halde zorla veriyorum o zorla verdiğimi kusuyor. Ama kendimimi kandırıyorum sütüm  yetmiyormu acaba, yetmeseydi kutu sütü kabul ederdi değil mi? Nasıl kilo alır? Ne yapabilirim? Süt dışında başka birşey mi vereyim kilo alması için?  

Düzenleyen Halilo - 22 Ağu 2020 Saat 13:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2020 Saat 22:13
1- 200 gram eksik var gibi!  Bunların hiçbir ölçümüne inanmam.. Başka bir yerde boy ve kikosuna bakabilirmisiniz.
Evde  terazi varsa, bebeği kucagınıza alın ve bekeli ve bebeksiz tartılıp, aradaki farka bakın ve bana yazın.
Boyunu da, terzi mezürü ile ölçebilirsiniz.
2- Bebeklerde göz cidarı ınce olduğu için, içerinin karanlığı, göz akının mavi görülmesine sebep olur. hiç
 önemli değildir.
3- Festal deneyin.

Yukarı Dön
Halilo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halilo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2020 Saat 07:41

Hocam Cevabınız için teşekkürler, Evimizde bebek terazisi var, hem onunla hem normal tartı ile tarttım 8.100gram çıkıyor. Boyu 73cm. Benim hesabıma göre eksik yok ama 200gr eksik 3.5kg doğanlarla göre değilmidir? Benim oğlum 4 kg doğdu bu yüzden eksik daha fazla değilmidir? Dr yatırarak tartı ayakları terazinin dışında kaldı ben oturtarak tartım sanırım bundan dolayı orda eksik çıktı.Doğum kilosunu baz alarak bu boy-kiloya mama veya kutu sütten başka birşey vermelimiyim? 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2020 Saat 09:30
Söylenenlere boş verin, siz bebeğinizin kakasına bakın, o doktorlardan cok daha sağlıklı bilgi verir.
Anne sününe devam edin ve kakasını gözleyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.