Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7772
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 12:29 |
Canım benim, babanın yıkaması şuan için doğru olmayabilir. 3 yaş yavaş yavaş cinsiyetin ne olduğunu kavradıkları daha doğrusu öğrenmeye başladıkları zaman...
Eşim hiç yıkamadı yalnız başına ama ayıbından değil, huyunda var ince ayrıntıyla çocuklarla ilgilenmez. Bebekken yıkadık, bebek farklı.
Geçen gün banyonun kapısını kapatıp Elifi yıkayacaktım Eymen geldi, evde de yalnızdım, çokta yorgunum, hadi gel ikinizi beraber yıkayayım dedim. Onu da aldım ikisini bir banyo yaptırdım. Eşim gelince söyledim, kilotlarıyla yıkasaydın dedi. Aklıma geldi ama vazgeçtim dedim, zaten çok yorgun olduğum için yaptım dedim. Kızım daha küçükken Eymene hamileyken filan eşim seyredirdi Elifi banyo yapmasını filan. Ben yıkardım o seyrederdi, konuşurdu kızıyla. Şimdi kapıları kapatıp yapıyoruz. Kendi de diyor zaten Eymen banyo kapısına geldiğinde, "Eymen giiitttt, ablalara bakılmaaazzz"  Dün de banyo yaptırıyordum Eymeni, şampuanlarken babasını çağırıyormuş gib yaptım, eşim de geldi Eymene güldü, "oğlumla beraber yıkansaydık" dedi. Ben de bir dahaki sefere dedim.. Biraz geç kalmışsınız ama yavaş yavaş yapmalısın. Erkekler çabuk gaza geliyorlar biliyorum. O yüzden eşin evde yokken yıka mesela Zuhali, daha genel konular da babası ilgilensin. Yıkarken de konuş işte, artık seni baban yıkamamalı, vs. diye. Anlayana kadar da babaannesi o kadar üstüne gitmesin, 3 yaşına kadar öyle alışmış, alışkanlığını pat diye bırakamaz ya çocuk...
|
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 12:33 |
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 12:40 |
işte dediğim teknik o şekilde sen şimdi deirek baba yaptırsın kızım dediğin için asabileşiyor.
onun psikolojisine inmen lazım.bu tekniği kullanan zehra daha iyi anlatacaktır.benim kız daha küçük olduğu için pek işe yaramıyor  
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5270
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 12:56 |
Hiçbirinize katılamayacağım arkadaşlar. Kız çocuk erkek çocuk ne farkederki. 3 yaşında bir çocuğu babası tuvalete götürünce ne oluyor yani. Yada yıkayınca. Sonuçta eşin giyinik yıkamıyormu zuhali. Zuhalin çamaşırını çıkarma gerekirse. O zaman oğlan çocuğu olan anneler yıkamasın çocuğunu oğlanları babaları, kızları anaları yıkasın tuvalete götürsün. El kadar çocuğu babasıyla birlikte keyif aldığı şeylerden mahrum bırakmaktan başka bişey değil bana göre. Üstelik zuhal tam tuvalete alışma aşamasında.
Babasına aşık bir kız çocuğu olarak, kızını babasıyla yapmaktan keyif aldığı hiçbişeyden mahrum bırakma. Önünde uzun bir hayat var. Bırak babasıyla arkadaş olsun. Benim babama anlatamadığım konuşamadığım hiçbişeyim yoktur. Babam aramıza hiç mesafe koymadı. Bu ne işe yaradı biliyormusun ona duyduğum saygı ve sevginin içinden başımı bir kere uzatıp onu üzecek bişey yapmadım. Korkudan demiyorum bak, aradaki mesafeden değil. Sadece sevgisinden. Bir yolunu bul onu şimdiye kadar gördüğü ilgiden mahrum bırakma.
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 13:21 |
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 13:43 |
Ezelcim,ben ne çevremde,nede babamda çocuğuna ilgi görmedim,eşimde görünce çok seviniyorum kısıtlamak istemiyorum..Olayı baba-kız ilişkisinden çok genel olarak düşündüğümden hassasmı olmak gerekiyor acaba dedim..Hani, çocukları cinsel yönden istismar ettikleri bir dönemdeyizya,ayıbı utanmayı aşılarken yanlışmı yapıyorum dedim..
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 14:12 |
yaşadığın çevrenin etkisinde haklı olarak kalmışsın eminecim ama sen de aynı hatayı zuhal için yapma.zamanla belkide zuhal babasına diyecek baba çıkarmısın üstümü değiştirecem diye.  bu konuda ben pek yorum yapmakta istemiyorum herkesin kendi düşüncesi birde kaynana faktorün var senin.aranızda sorunda çıkabilir.
|
 |
Gülsen
Moderatör
Yazıldığı gibi okunur:)
Puanlar: 8280
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2010 Saat 14:17 |
Benim bu konuda okuduğum yazılarda çocuğun 2 yaşından sonra anne babayı çıplak görmemesiyle ilgiliydi. Bence baba banyoda giyinikse eğer babanın kızını yıkamasında hiçbir sakınca yok bana kalırsa ben de kadınım ve 4 yaşındaki oğlumu kendim yıkıyorum o zaman bu da mı yanlış  Öyle olduğunu düşünmüyorum... Bence Zuhal bu kadar tepki göstermişse üstelemeyin bırakın baba yıkasın yavaş yavaş bırakın madem istemiyor baba böyle yaptıkça Zuhalin daha çok ilgisini çekecektir bence 
|
|
 |