Merhaba Doktor Bey,
Ben hamileliğimin 11. haftasında fetal biometriye girdim ve bana bebeğimin mesanesinin olması gerekenden geniş olduğu karnının şiş olduğu çişini yapmadığı Karyotipleme CVS (doğrumu yazdım bilmiyorum) yapılması ve bebeğin genetik yapısına bakılması gerektiği söylendi. Bebeğimdeki bu sorun 2-3 gün sürdü sonra tamamen mesanesi normal boyutlara döndü. Ama ben ailemin bunlar para tuzağı laflarını dinlemeyip takip eden haftalarda sanırım 13. haftaydı bu testi yaptırdım. Bebeğimin göbek kordonundan parça alındı ve genetik labaratuarına gönderildi sonuç çok şükür temizdi ve hiçbişey çıkmadı.
Ben doğumdan sonra bu konuyla ilgili hiçbir tahlil tetkik yaptırmadım sadece doğuştan sünnetli(tıp dilindeki adını bilmiyorum

) olup olmadığını sordum değil dediler. Kendi doktoru ki ege eline doğdu iki senedirde onun kontrolünde buna hiç gerek olmadığını gereksiz yere çocuğa sıkıntı vermek yormak istemediğini söylüyor. Bir kere boğaz enfeksiyonu geçirdi ondan başka kan tahlili bile yapmadı.
Çok uzun oldu kusura bakmayın ben sizden bu konuyla ilgili tetkik yaptırmalımıyım onu öğrenmek istiyorum yaptırmakta geçmi kaldım yada gerçekten gerek yokmu?
Düzenleyen ezo.ege - 10 Eki 2008 Saat 15:44