|
FMF |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Maviyesill ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 105 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maviyesill
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2020 Saat 11:10 |
Hocam benim yaklaşık 20 yıldır (35 yaşındayım) ataklar halinde gelen karın ağrılarım oluyor neredeyse doğum sancısı kadar acı çekiyorum 2-3 gün sonra tamamen bitiyor afedersiniz gaz ve büyük abdeste hiç çıkamıyorum bu süreçte , sonra ne oluyorsa kendiliğinden yavaş yavaş geçiyor, nefroloji uzmanı testler istedi FMF yi aklımızdan çıkaralım dedi, sonuçlarda az veya çok olanları yazıyorum değerlendirirseniz çok sevinirim hocam
Amyloid A (SAA). 1.48. <0.50 Sedimantasyon (ESR) 1saat. 21. <20 HGB. 9.9 HCT. 34.8 MCH. 22.3 MCHC. 28.4 RDW-CV 18.3 RDW-SD. 50 Ferritin. 5 Vitamin D. 13.6 Tüm batın usg de ; Safra kesesinde en büyükleri 20 ve 17 mm olan bir kaç taş mevcuttur İdrar tahlili , kan şekeri, kolesterol, paratiroid hormon, fosfor , sodyum potasyum kalsiyum folik asit B12. Normal çıktılar Birde bana doktor önerebilirmisiz hocam Allah razı olsun vaktinizi aldım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119052 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
FMF olabilir. FMF'in belirgin ve tanı koyduracak bir tahlili yoktur.
En kestirme ve doğru usul; Kolchium ilacı başlamaktır. Günde 1 tablet alın, 1-2 günde ağrılar geçerse, FMF demektir, ilaca devam edersiniz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|