Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - folik asıt
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konufolik asıt

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 11:57
Orjinalini yazan: *sincap* *sincap* Yazdı:

Smilebizde bugünlerde  ya da ilerleyen günlerde desem daha doğru olur 2. yi düşünüyoruz ve bildiğim kadarıyla hamile kalmadan 3 ay önce başlamak gerekiyor folik asit e henüz dr ye gitmedim eczaneden aldım ve kullanmaya başladım.  dr ye hamile kalınca gitmeyi planlıyorum kısmetse LOL

Sincap benim kullandığım vitaminde gebelikten önce 1 ay kullanmanız yeterli diyor... ama doktorum 3 ay kullan dedi... ilk hamileliğimde de 3 ay kullanmıştım... hatta 6 ay :) bekletti bizi azıcık...
Yukarı Dön
meleğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 327
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 15:37
arkadaşlar bence hamile kalmadan önce mutlaka doktor kontrolüne gidin .folik asit alımınıda ihmal etmeyin .ben ilk bebğimi folik asit eksikliğinden 6,5 aylık kaybettim.rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın .nolur ihmal etmeyin
http://lilypie.com][/url]
Yukarı Dön
aibü Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 21:34
kesinlikle planlı gebeliklerde hamilelik öncesi dr kontrolü çok önemli. farketmediğiniz bir rahatsızlığınız bulunabilir ya da kanınızda bir mikrop olabilir. bu da anne ve bebek için hayati önem taşıyabilir. o yüzden, kaliteli bir gebelik ve doğum için gebelik öncesi mutlaka dr a gidilmeli ve gereken tetkikler yaptırılmalı.

Yukarı Dön
sümeyye2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 490
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 22:46
Orjinalini yazan: meleğim meleğim Yazdı:

arkadaşlar bence hamile kalmadan önce mutlaka doktor kontrolüne gidin .folik asit alımınıda ihmal etmeyin .ben ilk bebğimi folik asit eksikliğinden 6,5 aylık kaybettim.rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın .nolur ihmal etmeyin

tabi canım hamile kalmadan da başlanıyor folik asit alımına herşey hazırlanıyor gebeliğe
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 23:03
kesinlikle hamile kalınmadan önce doktora gidilmeli!!!!kan tahlili yapılmalı, şeker, tansiyon, kolestrol vb gibi rahatsızlık var mı? rahim ağzı temiz mi, iltihap falan var mı? gebelikten önceki 3 ayda ve gebelikten sonra ki 3 ay folik asit alımına devam edilmeli....semizotu, ceviz, roka bol bol tüketin...sağlık ocaklarında aile hekiminize yazdırıp eczaneden uygun fiyatla temin edebilirsiniz...günde 1 tane alınıyor, aç-tok farketmiyor....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.